АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Пловдив вече си има пиано стълби

Инсталацията озвучава подлеза на Малката главна до края на септември

Пловдив вече има пиано стълби. Инсталацията ще озвучава пешеходния подлез на Малката главна до края на септември. Те са на разположението на всеки желаещ, който иска да създаде звуци, преминавайки през подлеза.

Стълбите като пиано са част от проект Inspire Plovdiv към програмата на Европейска столица на културата, който показва как стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен начин. Те могат да бъдат приложени към всяко стълбище в подлези, молове, метростанции, музеи и центрове в различни градове. Създаден, за да стимулира и забавлява, Inspire Plovdiv, нарежда Пловдив до градове като Милано, Сан Франциско, Стокхолм.

Организаторите от Beehive във Варна си поставят за цел да покажат как чрез дизайн и иновация се променям сивото ежедневие и кара хората да спрат поне за малко, за да творят.

Разбира се проекта както позитиви привлича и недоволството на някои магазини и собственици на бизнес в близост до арт инсталацията. Това е социална инициатива и целта е да бъде приятна за всички като въвлича и предоставя контрол от всеки.

Повече информация, може да намерите на страницата: https://www.facebook.com/inspirebeehive/

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Поне ще има нещо свежо в цялата мизеря на подлеза. Не знам защо мрънкат магазините, подлеза е съоръжение за пешеходците и в него може да има и арт и търговия. Никой не е казал че мизерните им магазини трябва вечно да грозят подлеза. Друг е въпросът колко струва пиано инсталацията и колко време ще работи. Според мен след седмица ще е с мръсни клавиши.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина