АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Пловдивчани излизат на протест срещу кандидатурата на Иван Гешев

Гражданска група „Понеделници за правосъдие“, която организира недоволството в понеделник, настоява за алтернатива и съдебна реформа  

Пловдивчани ще протестират срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на 5-ти август, понеделник, от 18.30ч. на площад Съединение. Над 600 души са проявили интерес към събитието във Фейсбук, а организатор на недоволството е неформалната гражданска група „Понеделници за правосъдие“. Хората в нея са обединени от налагането на Иван Гешев като единствен кандидат за главен прокурор , искат алтернатива и реален избор.

„Ние сме против назначаването на Иван Гешев, единствения предложен кандидат, за главен прокурор на България. Този избор е театрална постановка с предварително ясен победител, готов да брани политически интереси. Иван Гешев е човек, който публично се противопоставя на конституционните принципи, защитаващи демократичната държава. Гешев е част от сферата на влияние на мафията в политическия ни елит, която бетонира позициите си за още 7 години”, пише към събитието във Фейсбук.  От „Понеделници за правосъдие” настояват за алтернатива, зачитане на правовата държава и реформи в съдебната система.

„ В Пловдив има активно гражданско общество! Нека го покажем!”, призовават организаторите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина