АктуалноГрадътНовини

Пловдивчани едва изтраяха шума от впечатляващите военни демонстрации (ГАЛЕРИЯ)

Самолети, хеликоптери, парашутисти и други забавляваха пловдивчани на площада, но всички други – страдаха

Военните демонстрации, част от кампанията за професионални войници „Бъди войник“, разделиха Пловдив. По-голямата част от гражданите усетиха само шума от летателната техника – гърмежите от нископрелитащите самолети и кръжащите хеликоптери дразнеха пловдивчани цял следобед. Алармите на много автомобили се включваха, а домашните животни и малките деца не успяваха да изтърпят необичайните силни звуци. Жителите и работещите в целия център едва изтраяха шума в късния следобед на иначе приятния четвъртък.

Всички, които все пак бяха на площад „Централен“ и наблюдаваха демонстрациите пък останаха доволни. Множество полети, скокове с парашут и различни демонстрации разнообразиха деня и по свой начин показаха отношение към празника на 68-а бригада и военните парашутисти, който се отбелязва на 18 октомври. 16 октомври пък е денят на българската авиация, когато е извършен първият боен полет в рамките на Балканската война.

За много пловдивчани, обаче, 18 октомври 2019-а ще бъде запомнен най-вече с мощния и едва поносим рев на самолетите и хеликоптерите.

снимки: Владимир Янев

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

18 коментари

  1. На гейпарадите ръкопляскате и мълчите пореваха няколко самолета голям проблем и аз бях на демонстрацията една жена ме спря и ми каза да предам на пилотите по високо да летяли ревяло децата Ами като играят електронни игри как да видят истински самолети и те подобни

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина