АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Плавателният Пловдив (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Градът се превърна във Венеция, зевзеци го обявиха за Морската столица на културата в социалните мрежи

Плавателният Пловдив през перископа на един шофьор… пардон, капитан на подводница.  Така описва гмуркането из каналите на града днес клет автомобилист, който е имал много ангажименти с колата си из града.

Името му е Панчо Благоев, дългогодишен редактор на вестник Марица. Днес, на Панчо му е отнело точно четири часа да стигне от единия край на Пловдив до другия.

Булевардите – до колене във вода. Стотици закъсали автомобили по улиците. Хаос в трафика. Затворени градски артерии. Нервни и мокри хора. Така описва плаването си Панчо.

А зевзеци не пропуснаха да се пошегуват с днешната екстремно мокра ситуация с колажи в социалните мрежи. „Морската столица на културата”, с посинено лого на Пловдив 2019 може би е най-споделяното изображение днес в мрежата. Античният театър на брега и „Пловдив на три морета” също е сред хитовете във Фейсбук след днешния потоп.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Пловдив се управлява от некадърници не от вчера, не от клептокрацията на крадливия мамин ИМПЕРИАЛист инджинеринг Иб. Тотев, а още от Куршум Хан и от Марково Тепе направено на скъпоценни павета за радост на сегашните асфалтаджийски мафиоти. Безброй примери да не ги изброяваме, всеки ги знае.

    Подлези?

    ГолемиО смЕх ПРЕДСТОИ НА ГАРАТА, където ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА щели да прокарват трафика от Града към Кючука, сякаш са кьорави, че мижавото пешеходно подлезче обслужващо пътниците и коловозите се наводнява при всеки дъждец.

    Срам и ПОЗОР за ЕСК2019, кмете! (Бил предупредил, милият, че ремонтът под Пощата нямало да предотврати наводнения, там била друга далаве… пардон, “идеята” за милионите! Да оставим, че стари кореняци пловдивчани помнят дали изобщо беше потребен такъв идиотски подлез без развръзки, унищожил площад ХанКрум с Окръжието, както и ОтецПаисий която беше транспортен гръбнак).

    Да оставим, че “търговия” на дребно В ПОДЛЕЗ е идиотизъм: аз оттам игла няма да купя, ако се наканя да сляза то е за да прекося набързо и безопасно.

    Да оставим, че “трафик” в провинциален БГстан няма плашещ, то и в Бруклин никой не копае за пешеходно прекосяване. Софиянци даже зазидаха големи оформени подземия срещу Транспортна Болница, понеже са само БЕЛЯ РАБОТА, мръсотия и престъпления.

    НО НА ГАРАТА “ПОДОБРЯВАНЕТО” ЩЕ БЪДЕ МАЩАБНО И ЗА ПОКОЛЕНИЯ, ТАМ ЦЯЛА ЦЕНТРАЛНА ЗОНА ЩЕ СТАНЕ НЕПРОХОДИМА ЗА ПЕШЕХОДЦИ, ПЕНСИОНЕРИ И ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗАРАДИ СТРАХОВИТИТЕ ДУПКИ, ИЗКОПИ, РАМПИ, СТЪЛБИЩА, ПИКАЛНИЦИ . . . ЕЛЕГАНЦИЯ ФРАНЦИЯ.

    Китайците половин Африка прекосиха високо над жирафите с леки метални премоствания за железници и автотрафик – без да завземват никакви територии и квадратури. Мъдрите нашенски БУТАЧИ щели да събарят Бетонния мост оти скоростните (?!?) влаци искали височина; ами будала, тогава що не свалиш РЕЛСИТЕ по-ниско, доколкото трябва; а и никакви “скорости” през “малка гара Пловдив” няма нужда да ни пробутвате.

    БДЖ, на пръсти в Града!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина