АктуалноГрадътИзбориНовини

Партиите в Пловдив не се разбраха за ръковдството на ОИК

ЦИК ще назначи ОИК Пловдив

Без съгласие за ръководния състав приключиха консултациите с политическите сили за Общинска избирателна комисия в Пловдив.

Председател на комисията ще бъде юристът Дарина Тодорова от ГЕРБ, тъй като това беше и единственото предложение за ръководния пост. Повече обаче се оказаха предложенията за заместник–председател. При два възможни мандата бяха направени четири предложения – от Обединени патриоти, „Воля“, БСП и ДПС, и нито една от партиите не се отказа от представителство в ръководството.

Така решението за окончателния състав на ОИК – Пловдив ще бъде взето от Централната изибрателна комисия. Ще се избира между четирима предложени кандидати – Атанас Петров от Обединени патриоти, Кристиян Гьошев от „Воля“, Манка Бабаджанова от БСП и Радина Петорва от ДПС.

БСП и патриотите настояха техен представител да бъде избран за секретар на ОИК, но в случай, че този избор не се осъществи, искат да имат заместник-председател на комисията.

Предложенията на партиите ще бъдат изпратени на ЦИК и тя ще реши на база на протокола от днешното заседание кои ще са съответно председателят, заместник-председателите и секретар на Общинската избирателна комисия, обясни Ангелина Топчиева, упълномощена от кмета Иван Тотев да води днешните консултации. Тя уточни, че решението на ЦИК трябва да бъде взето в близко време, но дотогава ОИК в Пловдив все още не е избрана.

29 ще са членовете на ОИК-Пловдив като в нея ще има 11 представители на ГЕРБ, 9 на БСП, по трима на Обединени патриоти и ДПС, двама на Воля и един на „Демократична България“.

В днешните консултации участваха парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание – ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и „Воля“, както и представители на „Демократична България“, която има депутат в Европейския парламент.

Изборите за общински съветници и кметове ще се проведат на 27 октомври.

Източник: радио Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. ПОЧТЕНИТЕ ХОРА СА БЕЗПАРТИЙНИ.
    НИКАКВИ ПАЗАРЛЪЦИ КОЯ „ПАРТИЯ“ ДА БРОИ ГЛАСОВЕТЕ НЕ СА РЕДНИ. ЩОМ Е „ПАРТИЕЦ“ ТОЙ Е ЯСЕН. ТОЙ Е ПОДЧИНЕН. НАМЕРЕТЕ ЗАКЛЕТИ БЕЗПАРТИЙНИ, ГРАДЪТ Е ПЪЛЕН СЪС СКЕПТИЦИ!
    А ТАЯ Г-ЦА НАИСТИНА „СЕ ИЗДАДЕ“ = НЕКА ДА ДОНАСЯ САНДВИЧИ НА ЗАСЕДАНИЯТА.
    МНОГО ПРОСТО Е.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина