АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Официално: Грипната ваканция в Пловдив продължава до 1 февруари

На училище на 4, или 6 февруари?

В крайна сметка се очертава освен грипната ваканция да удължат и учебния срок

Регионалната здравна инспекция в Пловдив удължи ваканцията за града и областта. В официалното предписание на шефката на РЗИ д-р Ваня Танчева-Манчева, публикувано на страницата на институцията в  Интернет, се казва ,че дните от 28 януари до 1 февруари, включително, са неучебни.

Според регистрите на здравното ведомство в Пловдивска област продължава прогресивно да нараства заболеваемостта от ОВИ. Като най-засегнати са възрастовите групи от 0-4 г, 5-14 г. и 15-19 г.

Сега пред родители, учители и ученици в Пловдив изскача въпроса кога точно трябва да са върнат децата в класните стаи. Припомняме, че кметът обеща да обяви за неучебен 4 февруари, за да имат учениците 4-дневна междусрочна ваканция.  В Инспектората по образование под тепетата още нямат такава заповед.

След приключването на първоначално обявената грипна ваканция учениците щяха да се върнат в школата за края на първия срок и да го завършат. Сега обаче те ще са в училище във времето, когато трябва да е стартирал втория срок, но още няма да е приключил първия.

В крайна сметка се очертава освен грипната ваканция да удължат и учебния срок.

Създадена е организация в училищата за преструктуриране на пропуснатото учебно съдържание. На директорите на училища са дадени указания оформянето на срочните оценки да бъде съобразено с ритмичността на изпитванията в най-добрия интерес на учениците, пише в сайта на Регионално управление на образованието – Пловдив.

Още стои без отговор въпроса „На училище на 4, или 6 февруари?“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина