АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Официално: Голяма изложба открива галерията на Гладстон на 2 септември

Минимализъм-BG дава живот на новата изложбена зала

Новата галерия на Гладстон официално ще отвори врати на 2 септември с откриването на голяма изложба, която ще представи работи на някои от най- знаковите имена в българското изобразително изкуство от последните десетилетия. Рязането на лентата на изложбеното пространство „2019” вече е сигурно за таза дата, тъй като днес върху фасадата на сградата се появиха и първите два винила, съобщаващи за предстоящото събитие. На 2 септември в Пловдив стартира и Есенния салон на изкуствата, а събитието на Гладстон ще е част от календара.

Изложбата се казва Минимализъм-BG и се организира от Градска художествена галерия. Куратори са Красимир Русев и Румен Жеков. Приятно впечатление от току що окачените рекламни винили е, че са двуезични- на български и английски. От тях се разбира, че в галерия „2019“ ще видим работи на 37 български творци. Изложбата ще е отворена за публиката до до 29 септември.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. бати евтиния кашон, с тези черни стъкла е гротеска, нито можеш да се разбере какво точно е сградата, нито материалите са на ниво, нито е изпълнено качествено

    1. За „архитектурата“ си прав, че СТОИ СКЪПЕРНИЧЕСКИ („евтино“, минимално, нищо и пол’вина, за разлика от съборената галерия от Мерджанов, която си беше истинска, точна, с горно остъкляване).
      Не си прав с определението ЕВТИН = хич даже не ни излезе икономично, ама с клептокрацията на мамин инджинеринг ИМПЕРИАЛиста – това е положението. И все по-лошо става, с 13-те милиона дето ги иска.
      Коментарите по-горе са за ИНДИВИДУАЛИСТИЧЕСКАТА ИЗКУСТВЕНОСТ на някои „деятели“.

  2. Имаме в Мичкюр една племенница, много добро момиче, ама за нищо друго не става, та в семейния съвет мислим дали да не я направим „кураторка“. Да коли и беси из художническото съсловие, без тя самата да умее нищо ИЗКУСНО. И така да се препитава, покрай и на гърба на майсторите.
    Къде дават Дипломи за Правоспособност КУРАТОРСКА, в килийната АМТ(И)И, дето за милион Мендето си купи Хонорис Кауза? По колко искат за куратрица? На изплащане може ли?

  3. ТИКАЙТЕ СИ ПОД ВЪЗГЛВАНИЦАТА РАЗНИТЕ „КУРАТОРИ“ КУРАТОРкИ И ТЕХНИТЕ КУРАТОРЧЕТА. САМОДОВОЛНО САМОУВЕРЕНО И САМОХВАЛНО „КУРИРАНИ“ ИЗЛОЖБИ И „НАЦИОНАЛНИ ЕСЕННИ“ ЕШМЕДЕМЕТА МОЖЕ ДА ПРИВЛИЧАТ ОЧИНАЙКИТЕ И БАДЖАНАЦИТЕ, ОБАЧЕ НЯКОИ ПОМНИМ КАЧЕСТВАТА НА ИСТИНСКИТЕ ЖУРИРАНИТЕ ЕКСПОЗИЦИИ.
    Мерсиме, ама много ви здраве, ша караме без „кураторЦи“.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина