АктуалноГрадътИзбориКултураМненияНовиниПод ножа

От Демократична България искат да се спре процедурата по програма „Наследство“ на Пловдив 2019

На първото си заседание новоучреденият местен парламент на Пловдив ще разгледа предложение на адв. Веселина Александрова – общински съветник от Демократична България и председател на „Да, България“ в Пловдив, с което се препоръчва спиране на процедурата по програма „Наследство“ на ОФ „Пловдив 2019“.

В предложението се припомня, че отворената покана по програмата е със срок за кандидатстване до 30 ноември т.г. Бюджетът по нея е 3 000 000 лева. При обявяването ѝ над 20 неправителствени организации, културни оператори и артисти отправиха писмо-протест до Управителния съвет на общинската фондация срещу условията на конкурса и начина на финансиране.

Към момента УС на Пловдив 2019 е с неясен брой членове, защото все още Общинският съвет, който е принципал, е в процес на организация, се посочва в мотивите. Дори в точка 6 от дневния ред на сесията ще се разглежда освобождаване на представител на ръководството на фондацията.

Според  адв. Александрова най-правилното решение ще е Управителният съвет на Пловдив 2019 да спре по тази покана, която цели устойчивост на проекти по Европейска столица на културата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина