АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовиниПод сурдинка

Откъде е най-добрата гледка към сцената за Пловдив 2019?

Стартът на грандиозния спектакъл е точно в 19 часа

След повече от десетина дни неудобство поради затворения централен булевард и дебатите около мащабите на сцената-кула настъпи дългоочакваното събитие за честването на титлата Европейска столица на културата. Очакват се хиляди посетители и официални гости и изобщо не е странно, че всички търсим най-доброто място, от което да наблюдаваме зрелищния спектакъл.

Може би еднa от първитe локации, за които се сетихме, е пространството зад Античния театър над южния край на тунела. Вече сме ви показвали всички детайли във фоторазходката ни из една от най-впечатляващите забележителности в града под тепетата. Там обаче ще бъде разположена пиротехниката и ще служи за площадка за изстрелване на зарята, така че за съжаление този вариант отпада. Още следобед достъпът до театъра ще бъде ограничен.

Великолепна гледка към кулата ще се открива и от емблематичния хотел „Рамада Пловдив Тримонциум” като в него ще се проведе официалният коктейл за всички ВИП гости. В една част от него ще бъдат разположени и някои от журналистите, които ще отразяват пряко събитието. Ако сте успели да си запазите стая и имате прозорец към площад, сте на точното място в най-подходящото време.

И ако се замислим кое е най-високото място, откъдето сякаш ще сте в центъра на събититията, веднага ще стигнем до извода, че това е камбанарията на Католическата катедрала „Свети Лудвиг”. Тя е изградена през 1898 г. по проект на архитект Мариано Пернигони с архитектура във флорентински стил и е известна като Кула Леонтиана. Разбира се, едва ли може всеки да се изкачи дотам, така че ще се надяваме, че снимките с дроновете на оторизираните медии, ще се получат феноменални.

Две от заведенията на ул. „Отец Паисий” също имат уникалния шанс да се превърнат в удобна ложа за всички желаещи да станат част от над двучасовото шоу. Гостите на хотел-ресторант „Одеон” не само ще са буквално на първия ред, но и ще могат да се наслаждават на всички изпълнители в компанията на вкусна храна и уютна атмосфера. Местата,обаче, за съжаление на всички, които са се сетили в последния момент, отдавна са резервирани. Може да пробвате в Artnewscafe, но и за там не може да обещаем, че ще има свободно кътче.

Привилегировани ще са и избралите да отседнат в бутиковата къща за гости 8 ½ Art Guest House. От просторния балкон на пентхаус апартамента панорамата към най-горните нива на кулата е директна и просто изумителна.

Сравнително добра видимост, неограничавана от нищо, но малко по-отдалече, ще имат и избралите да похапнат нещо сладко в сладоледена къща „Afreddo”. Очакваме и там масите да са запълнени с резервации, още от момента, в който се вдигнаха първите няколко нива на сцената.

На първия ред ще са и живущите в сградите по булевард „Цар Борис Трети Обединител”. Въпреки многобройните ограничителни мерки, които са съвсем нормални за събития от такъв мащаб и факта, че не е препоръчително да стоят по терасите и да снимат със светкавица, там ще са едни от най-добрите места.

Dolce Fellini ще бъде част от официалното откриване на Пловдив – Европейска столица на културата! От петък до неделя най-добрата верига сладкарници за 2018 ще изкушава всички пловдивчани и гости на града на щанда си с вкусни и натурални сладкиши и напитки в специално построената шатра. Освен това на разположение ще са и вкусни мезенца и специалитети от много ресторанти и пекари от Града на тепетата.

Стартът на грандиозното събитие е обявен за 19 часа, но е добре да отидете поне час и половина по-рано, ако държите да заемете най-добрите места в публиката. Ще минете през пропусквателни пунктове и е възможно багажът ви да бъде проверен. При КПП-та ще се раздават и шалчетата и одеялата с логото на Пловдив 2019.

Със сигурност емоцията  ще е огромна и вярваме, че спектакълът „ Ние сме всички цветове” ще бъде един подобаващ старт за изпълнената със събития, премиери и положителни новини 2019-а!

Източник: Lostinplovdiv.com

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Откъде ли? От креслото пред телевизора, 55 минути щели да отделят по Националната ТВ, еха!
    То аслъ тържествуващите провинциалисти – комплексари с тяхното ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ . . .
    Съсипаха Града!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина