АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Откриха залата за бокс на Юнайтед Спортс след тотален ремонт

Над 50 хиляди са инвестирани в реконструкцията на спортната база

Залата за бокс на Юнайтед Спортс, в която тренират възпитаниците на спортното училище, придоби европейски вид. Тоталният ремонт на спортната база приключи. Над 50 хиляди са инвестирани в реновирането й, като 35 хиляди от тях са от общинската хазна, а другите средства идват от президента на спортния клуб Димитър Митев- Мутата.

Започнахме ремонта от залата за тежести. После оправихме тази за бокс. Направихме покрива, който течеше. Сега завърши пълната санировка и оформяне на дворното пространство. Остава да ремонтираме само залата по джудо, каза заместник кметът по спорта Георги Титюков на откриването на реконструираната база. Той похвали Димитър Митев и го определи като един много добър партньор на общината, който не разчита само на публично финансиране, но подкрепя спорта и с лични средства.

Ще доизградим базата. Всяка година вътре добавяме нови неща. И ефектът е налице. Много млади хора идват в залата, за да тренират и тръгват по пътя на професионалния спорт. Успехите също не закъсняват. Имаме трима шампиони от републиканското по бокс преди седмица. Възпитаникът на спортното училище Пенчо Цветков пък се подготвя за дебюта си на професионалния ринг. Той ще е в Германия на 9 ноември, обясни Димитър Добрев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина