АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Откриват галерията на Гладстон на 2 септември

Площад Централен трябва да е готов до празника на града- 6 септември

Тотев: Абсолютно живея със самочувствието, че това са най-успешните мандати в новата история на града

Иво Дернев

Новата галерия на Гладстон ще бъде открита официално на 2 септември, на старта на Есенния салон на изкуствата. Сградата вече има Акт 15. Документът е излязъл в петък, а в момента се работи по изваждането на Акт 16. Паралелно с това се подготвя и първата изложба в новото място за културата. Графиците до края на годината се попълват, като е ясно, че от 15 декември залата ще се ползва от Дружеството на пловдивските художници, за традиционната коледна изложба.

В началото на септември се очаква и откриването на обновения площад Централен. Амбициите на общината са това да се случи за празника на града- Деня на Съединението 6 септември.

„ В началото на септември ще е готов и новия пловдивски булевард „Северен”. Всичко, което е започнато през последните две години ще бъде приключено до края на мандата. Финишираме по най-добрия начин. Онзи ден, като се качих на колоната на форума, изпитах невероятно удовлетворение. Ако си спомняте, символично започнахме работата в двата си мандата с друга колона- премахване на паметника на Филип Македонски. Сега завършваме с колона, но този път бях аз отгоре. Невероятно е усещането да видиш през тези години колко много се промени градът и мога да ви кажа, че абсолютно живея със самочувствието, че това са най-успешните мандати в новата история на града. Имаме най-успешното управление в последните осем години и съм щастлив от възможността аз да ръководя това управление. Невероятни успехи в Пловдив и невероятна промяна за тези осем години. Благодаря ви за това, което направихме заедно през тези осем години”, каза днес кметът Иван Тотев, малко преди да обяви официално, че няма да се бори за трети мандат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина