АктуалноБългарияГласовеГрадътИзбориМненияНовиниПод лупа

Отзвук от учредителната сесия на новия Общински съвет

Савина Петкова препоръча на Александър Дръжиков да се довери на административното звено към Общинския съвет  

Йордан Иванов: Предложението на Демократична България е контрапункт на партийната договорка

Слави Георгиев: Не подкрепих новият председател на общински съвет, тъй като смятам, че този избор не трябва да бъде предопределян

Савина Петкова: „Първо, днес е много важен ден, според мен. Той е важен както по отношение на обществено-политическия живот на Пловдив, така и в личен план по отношение на всеки един от избраните общински съветници, кмет и кметове на райони. С полагането на клетвата всъщност те поемат един много сериозен ангажимен към гражданите на Пловдив и съдбините на града през следващите четири години. На всички тях желая преди всичко да бъдат здрави и успешни. Дано мъдростта и смелостта ги водят в делата им и преди всичко любовта към Пловдив. Защото казано е: ако нямаш любов, нямаш нищо! На добър час!

А що се отнася до политическите послания, знаете, че аз ще се въздържа. 37 гласа обаче са сериозна подкрепа за г-н Държиков. Надявам се мандатът му да бъде успешен.

Преди всичко бих искала да му кажа да се довери на колегите, които са в административното звено към Общинския съвет, защото това е едни страхотен екип от професионалисти и хора, които работят като добре смазана машина и ще му бъде невероятно лесно да работи с тях.“

Слави Георгиев, НФСБ: Днес за четвърти път положих клетва като общински съветник

„И през настоящия мандат, възнамерявам да се водя от принципите си, интересите на пловдивчани и върховенството на закона. Време е за преосмисляне, фиксиране в проблемите на Пловдив и търсене на способи за решаването им. Не подкрепих новият председател на общински съвет, тъй като смятам, че този избор не трябва да бъде предопределян, а да е свободен избор на общинските съветници. Какво ще бъде новото управление на Пловдив, предстои да видим от екипа който ще назначи новият кмет и предложенията които ще внася за разглеждане в общински съвет. Будната ми съвест е на линия.
Пловдив е вечен, а проблемите на пловдивчани са в настоящето.“

Йордан Иванов, Демкратична България: ЩО Е ТО ПАРТИЙНА ДОГОВОРКА?

„Не познавам г-н Държиков. Желая му успех и достатъчно устрем, за да промени работата на общински съвет към повече контрол и прозрачност. Точно там ще получи пълна подкрепа от нас.

Желая и на г-н Димитров успех в мандата му като кмет на Пловдив и мъдрост да спази обещанията си.

Но днес е важно да се каже и друго.

Когато в общественото пространство се тиражира името на председателя на общински съвет 10 дни преди избора му, без дори да е предложен преди заседанието – тогава има ПАРТИЙНА ДОГОВОРКА.

Когато медиите знаят името на председателя на общински съвет 10 дни преди избора му, без дори да е предложен преди заседанието, тогава има ПАРТИЙНА ДОГОВОРКА.

Когато проформа се предлага председател на общински съвет и се пристъпва към гласуване минута след това, без да сме чули визия, програма и приоритети, тогава има ПАРТИЙНА ДОГОВОРКА.

Когато току-що предложения кандидат за председател на общински съвет събере подкрепа от 20 души извън собствената си група (17 ГЕРБ + 20 от други групи), тогава има ПАРТИЙНИ ДОГОВОРКИ. Има и друго – управленска коалиция, която крият.

Нито една група не обоснова гласуването си, нито една група не зае позиция, а апаратно подкрепи предложената от ГЕРБ номинация.

Това бе и причината Демократична България, като контрапункт именно на тази партийна договорка, да предложи кандидат за председател на общински съвет.

Успех на целия общински съвет. Притеснявам се, обаче, че имаме множество индикации за неспазени обещания още на старта.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. В статията всичко е казано коректно, коментар на истината не е необходим освен ако някой иска да я промени. Най-неприятното е че 70 процента от Пловдивчани изразиха протест чрез не гласуване и никой не може да ме убеди че това ръководство на Пловдив и областта е легитимно. Ако изкараме и гласовете за Славчо ще се окаже че то новото ръководство е одобрявано само от около 5- 6 процента на Пловдивските граждане. Ако махнем и корпоративният и купеният вот нещата ще изглеждат ТРАГИЧНО. Ако аз бях така избран кмет щях да си подам оставката освен ако нямах други цели различни от обществените. Това е изключителна предпоставка кмета и областния да не изкарат пълен мандат, ще видим колко съм прав след време.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина