АктуалноКриминалеНовини

Осем буса с жандармерия плюс 15 патрулки окупираха Розино

Над 50 човека са в ареста

Карловското село е под засилено полицейска присъствие заради поредния масов бой между две враждуваш ромски фамилии

Продължава засиленото полицейско присъствие в карловското село Розино, където през уикенда се биха две ромски фамилии.

Общо 52 души са задържани за 24 часа в събота и неделя, 44 от които само в неделя. Задържани са и 3 незаконни пушки и боеприпаси за тях и 2 газови пистолета. Това съобщи на нарочен брифинг в Карлово директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Днес прокуратурата ще прецени колко от тях ще бъдат задържани за 72 часа. В момента има образувани 3 досъдебни производства – 2 за хулиганство и едно за незаконно притежание на оръжие, каза административният ръководител на Районната прокуратура в Карлово Димитрина Шекерева.

Остава засиленото полицейско присъствие в Розино, за да се осигури спокойствието на жителите на селото с над 5000 жители. Осем буса и около 15 патрулки остават да дежурят в селото.

От месеци кметът на Карлово Емил Кабаиванов настоява за разкриването на полицейски участък в Розино, а тази седмица се очаква ОбС да гласува необходимите средства. Ст. комисар Илков коментира, че при наличие на парите в най-скоро време ще може да се разкрие полицейска приемна в селото.

Източник: радио Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина