АктуалноМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Окончателно: Здравко Дечкин, обвинен в убийството на Виолета Балабанова, остава в ареста

Обвиненият в убийството на Виолета Балабанова, извършено преди десет години, Здравко Дечкин остава в ареста, реши Апелативен съд – Пловдив.

Магистратите потвърдиха определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката  мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 32-годишния мъж. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 30.09.2009 г. в гр. Пловдив като извършител в съучастие с Георги Балабанов. /подбудител и син на жертвата/ е отнел чужди вещи – дамска чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари, от владението на Виолета  Балабанова с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът е придружен със средна телесна повреда на Виолета, от която е последвала смъртта й – престъпление по чл. 199 ал.2 т.1 вр. чл. 198 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК.

Припомняме, че Дечкин бе арестуван преди около седмица, близо 10 години след извършване на престъплението. При предишното заседание стана ясно, че той е изпълнявал поръчка на сина на Балабанова- Георги, който в последствие загина при катастрофа в Слънчев бряг.

Според апелативните съдии от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение З. Д. да е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Магистратите приеха, че е налице и опасност обвиняемия З. Д. да се укрие при мярка, различна от задържане под стража, с оглед механизма на извършване на деянието и интензитета на увреждане на телесния интегритет на пострадалата.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина