АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Обявиха първия кандидат за районен кмет в Пловдив

Социалистите номинираха съветничката Десислава Йорданова за кмет на „Западен“

Номинирани за кмет на града са Николай Радев, Минка Сърнешка и Калин Милчев

Общинският съветник и председател на районната организация на социалистите в най-зеления район на града – Западен, Десислава Йорданова е избрана да бъде номинирана за райкмет с пълно мнозинство в петък вечер на районната конференция на БСП. Самата тя се похвали в социалната мрежа.

„Приемам тази голяма отговорност с ясното съзнание за тежката битка, която ни предстои. Твърдо убедена съм, че заедно с всички другари ще се преборим за победа наесен!“, написа във Фейсбук Йорданова.

В момента тя е първи мандат общински съветник от БСП в местния парламент, където влезе след оспорване в съда на изборните резултати на мястото на Димитринка Вакрилова. От три Десислава е ръководител на организацията на Столетницата в район „Западен“ и е член на Националния съвет, секретар е на Съвета по социална политика.

На районния форум са издигнали три предложения за кмет на Пловдив. С най-много номинации е председателят на групата съветници на БСП и директор на Английската гимназия Николай Радев, който е член на районната организация. Другите две кандидатури са на Минка Сърнешка – бивш общински съветник и Калин Милчев – бивш депутат.

До края на месеца се очаква да се проведат и конференциите по останалите райони, а на 7 септември ще е градската конференция на БСП, на която ще бъде подредена листата и утвърден кандидатът за кмет на Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина