АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Общината прекратява договора за строителството на зоопарка след допитване до София

Влезе ли някой в зоологическата градина може би ще стане съучастник на нещо, каза Здравко Димитров

Ще направим нов договор, това е единственият вариант, уточни кметът

Община Пловдив ще прекрати договорите с изпълнителя на зоологическата градина и с надзора след допитване до София. Това заяви на днешния отчет на първите сто дни от мандата си кметът Здравко Димитров.

„Ще направим нов договор. Това е единственият вариант. Допитахме се до София, има някои неща… Казаха ни, че е по-добре да бъде прекратен договорът”, обясни Здравко Димитров. Уточни, че онова, което трябва да бъде платено на изпълнителя на поръчката и на надзора, ще бъде изчистено от възложителя, за да се избегне риска от съдебни дела срещу общината. За момента издръжката на зоологическата градина ще бъде спряна. Вероятно ще се преработи и договора за доставка на животни.

Градоначалникът подчерта, че не знае в момента в зоопарка да има животни. Поясни, че не е виждал маймуни там, но така или иначе не е влизал в недовършения комплекс след последната визита там на премиера Бойко Борисов. Малко след нея заради проекта за зоокът прокуратурата погна предшественика на Димитров Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и райкмета Димитър Колев. През лятото на 2018г. Темида отказа да съди Тотев по несъстоятелни обвинения. Тогава Апелативният специализиран наказателен съд върна делото на прокуратурата.

„Казаха ни от София, че влезе ли някой в зоологическата градина може би ще стане съучастник на нещо”, коментира Здравко Димитров след въпрос от журналисти за повече конкретика около случващото се в зоокъта.

„В сегашната ситуация по-добре кокошки за яйца да гледаме там”, каза още по темата градоначалникът.

Припомняме, че в Бюджет 2020 за издръжка и довършване на градината бяха заделени 1,3 милиона лева. Щатът на Общинското предприятие е 26 души, но в момента на обекта са заети неколцина. При несключване на нов договор, средствата, определени за зоологическата градина, ще бъдат прехвърлени за други разходи.

Очаквайте подробности от отчета

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина