АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМнения

Общината би откупила парка зад хотел Санкт Петербург за малко над милион

За толкова той е бил продаден при последната сделка в края на 2017г.

В момента сърбаме попарата на решения, които са взимани преди много години в Община Пловдив, каза Тотев

Общият устройствен план за парцела е за озеленяване, което не позволява никакво строителство

„Няма невъзможни неща”. Така кметът Иван Тотев отговори днес на журналистически въпрос относно възможността общината да си върне парка зад хотел Санкт Петербург, както настояват вече близо 1000 жители на Кършияка.

„В момента сърбаме попарата на решения, които са взимани преди много години в Община Пловдив. Това е един от имотите, които са били апортирани в капитала на Пълдин Тур Инвест. Така че този имот не е общински от много години- по памет от 2006г. Има много имоти, които не са общински, а хората не знаят за това. Това, че жителите на квартала са считали, че тази територия е техният парк, те само са си мислели така. Но не е. Това е един частен имот, който Община Пловдив може да контролира на базата на плановете, които има там. В момента имаме Общ устройствен план за озеленяване, което респективно не позволява никакво  строителство. Но пък имотът си е 100 процента частен, което означава, че един ден някой може да реши да си сложи ограда. Както стана с Централния площад”, обясни ситуацията Тотев.

И заяви опциите пред протестиращите в Кършияка чрез медиите. „От тук нататък вариантите са няколко. Единият е да изкупим този имот. Но това решение е много дълго и сложно от гледна точка на това какви са сумите, какви ще бъдат разговорите с частния собственик, какъв ще бъде бюджета. Ние видяхме каква е сделката, която е вписана при нас при продажбата от страна на предишния собственик към новия. Сумата с ДДС беше малко над милион. Сделката е от ноември 2017г. Ние ще предложим да направим съответната оферта за тези пари, за които е купен последно имотът, както е вписано при нас. Това е цена, която бихме дали. Но ако се тръгне в посока извиване на ръце с искане на 10-15 милиона, няма да е целесъобразно. Все пак имайте предвид, че бюджетът на Пловдив е ограничен бюджет. Трябва да пестим и разумно да разходваме парите.  Аз смятам, че за този имот не трябва да се дадат повече пари, от тези, за които той е бил придобит. Такава оферта бихме направили, но в никакъв случай повече от това. И ние искаме да имаме свободни пространства, но факт е, че много от имотите са станали частни през годините”, обясни кметът.

След което уточни, че общината не е питана за продажбата на този имот. „ Както при Увеселителен парк общината си изгуби дяловете, по същия начин е станало и тук. Общината никой не я пита. Тя навремето е апортирала дяловете в едно дружество, което си има управители, собственици, които след това си го продават на общо основание напълно законно. Към момента делът на общината в Пълдин Тур Инвест е 25 процента. Много е неприятно три мандата след това аз да се обяснявам за тази сделка и този имот”, каза на финал градоначалникът.

Утре казусът влиза в Общински съвет.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Лъжете хората боклуциии … Какво ме интересува мен че общината е дала на Гергов имота безплатно а той го е продал на некъв мангал на цената на кола в която се вози. Не звучи ли смешно? След като Ралев каза че имота е бил на цена 800к защо стана на цена 1.7млн. Нещо цифрите много на тото ги смятате. Какво означава частен в случая. Взел някой държавна земя … и бил нараснал капитала на дружеството и прочие … Мислите ли че хората ви вярват на простоватите обяснения зад които стоят вашите финансови мераци. Стига вече това е подигравка с народа … смешни ставате. Хубаво налапал хотели панаир … фабрики … къщи и хотели … ама оставете поне парка намира … Стига сте се оправдавали с предишния … Досега мълчахте и сега оппп сърбаме попарата. Кого баламосвате? То е ясно че зад тази гнусна история стои Гергов … Хубаво ама имайте поне малко морал и уважение към хората … Как така един комунистически вожд ще решава … какво ще има в парка в квартала ми. Решил паркинг так паркинг тихом мълком. Ставате смеши … Барнете ли парка очаквайте … сериозен отпор … просто имайте предвид че ако се наложи цяла България ще вдигнем на бунт … глави ще хвърчат кметове олигарси …. които и да е ама тази наглост е време да спре. Започвате да ставате смешни …

  2. Лъжци … станали били частни … бошлафове … баламосват хората … Въобще не ме интересува частни или не дойтат ли багери … ще ги замеряме с камъни но ще ги изгоним обещавам ти

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина