АктуалноВкусът на градаГрадътЗабавлениеНовини

Облизваш Альоша срещу 4.50 лв.

Захарният сувенир вече се продава на осем места в града

Шарените близалки с фигурата на Альоша, които са част от нова колекция пловдивски сувенири, вече се продават на осем места в града. Цената на удоволствието да оближеш паметника на съветския войник е точно 4.40 лв. Захарният сувенир се предлага в няколко цвята, като на този етап най-търсен, разбира се, е червеният.

photo: lina krivoshieva

Идеята е на екипа Мисирков/Богданов, участвали в проект на Студио Комплект „Пловдив за вкъщи – нов дизайн на българския сувенир“. Двамата фотографи целят да срещнат „героичното минало” с консуматорското общество. „И как историята се претопява в устата, цветна, бърза и директна консумация”, разказват творците.

Нова идея, освен близалките, е за серия магнити от арх. Пенка Станчева (PS Architects) и илюстраторката Розалина Буркова. Като тема те са взели тепетата на Пловдив и различни разпознаваеми символи, които откриваме по хълмовете. Цената на магнита е 4 лв.

Модният бранд Артелие и дизайнерът Николета Носовска пък представят платнена чанта и калъф, вдъхновени от стария град и каменните стени на дворовете. Сувенирът може да бъде закупен срещу 24 лева. Тефтер Капана на илюстраторът Теодор Георгиев е 5 лв. сувенирната чаша на студио за керамика Tochka & Tochka с мотиви от града е 20 лева. Бижутерът Нева Балникова предлага ключодържател с мотив от възрожденска пловдивска къща на цена от 8.50лв. .

Сувенирите могат да бъдат закупени от Туристически Информационен Център „Пл.Римски стадион”, Туристически център Стар град, Пловдив 2019 – Тютюнев склад, artnewscafe, Отсреща, Coffee&Gallery Cu29, Hostel Old Plovdiv, Wunderbær – Hills Beer Bar & Shop.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина