АктуалноБългарияГласовеМненияНовиниПод лупа

Областният вика представители на социалното министерство по казуса с ромите от Войводиново

Соня Попова

Среща  на областният управител Здравко Димитров с инициативния комитет на жителите на село Войводиново и местната власт днес няма да се състои, съобщиха от администрацията.

Припомняме че, в понеделник в сградата на Община Марица се проведе среща между  представители на инициативния комитет на жители на село Войводиново, които са против там да живеят роми, представители на ромската общност от селото, на областната управа и местната власт, по инициатива кмета Димитър Иванов. След срещата той обяви, че е постигната договореност държавата и местната власт да намерят социални жилища за близо 50 човека, обитавали незаконните постройки в ромската махала на пловдивското село. Тъй като Община Марица не разполага със социални жилища за днес бе планирана среща и с областния управител на Пловдив Здравко Димитров, на която ще се търсят домове за ромите с незаконни и опасни къщи.

Срещата с губернатора обаче се отлага за идната седмица, защото областният управител иска да я направи в разширен формат. На нея Димитров ще покани представители на социалното министерство, на полицията, кметове на общини и други общински и държавни институции. Целта е да се обсъдят мерките и да се начертае стратегия за генерално справяне с проблема, който е актуален не само за Войводиново, а за много населени места в областта, коментираха от пресцентъра на Областна администрация.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина