АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Няколко идеи как да се възползваме максимално от есента в Пловдив

Или 5 начина да прекараш есенния уикенд, подказани от електронния гид Lost in Plovdiv

Още не сте решили какво да правите през уикенда!? Е, няма нужда да се отдавате на есенната депресия и да се затваряте отсега с чаша чай и книга в ръка… Не, че не е едно от любимите ни занимания, но има време и за това. Сезонът е един от най-прекрасните моменти, в които може да се отдадете на градски занимания и да се насладите напълно на всичко, което Европейската столица на културата 2019 и околностите ѝ ни предлагат.

Избери си събитие от нашата седмична селекция

И точно, защото тази година гордо носим титлата, културният и клубен календар е пълен с готини мероприятия. Нашият екип внимателно подбира по-интересните, но в който и момент да излезеш из града, гарантирано ще попаднеш на нещо забавно. От улични цирк изпълнения на ядрото, до представление на Античния театър и откриване на впечатляваща изложба – това е Пловдив през 2019, а единственото, което трябва да направим е, да открием това, което ни вълнува в програмата.

Отдай се на сезонно пазаруване

Сменят се сезоните, прибрахме вече банските, така че сега е точният момент да обновим гардероба. Предполагаме, че това е любимо занимание за голяма част от дамите, но и господата не трябва да се чувстват пренебрегнати. Хубавото на търговските центрове е, че покрай пазара може дори да посвършим някои дълго отлагани задачи като химическото чистене или плащане на сметки. Предпочитано наше място е първият отворен обект под тепетата – Mall Plovdiv. Вече 10 години той е нарицателното за „мол” сред пловдивчани и буквално може да съчетаеш шопинга с вкусна храна и забавление под формата на кино и  кафе с любими хора.

Тур по пловдивските барове

Морските капанчета на плажа вече са ни далече, но затова пък петък и събота си остават време за парти, дори и в града. Подбери някой от нашите предварително изготвени маршрути или направи свой собствен, защото уикенд вечерите са за пийване на бира, слушане на качествена музика и срещи с приятелите. Ей така по пловдивски – айляк!

Поглези се със SPA

В идеалния случай дори успяваме да си откраднем  няколко часа, в които да избягаме от всичко и всеки – да изчистим съзнанието си и да презаредим батериите. Един от начините да го направим е да се поглезим с качествени SPA процедури, козметични терапии и всякакви удоволствия, които галят душата и тялото. В подбраните от нас места може да избягаш от лудницата на града, а и от личен опит гарантираме, че след напрегната седмица няма по-хубаво от това да се отдадеш на един масаж и да се тонизираш в сауната.

Разходи се извън града

И ако все пак Пловдив ти се струва скучен, не забравяй, че планината е буквално на една ръка разстояние. Единствено трябва да се поразровиш малко из секцията със статии и ще намериш десетки предложения за маршрути извън града. Може дори да се отдадеш и на доста алтернативни забавления като летене с парапланер, балон и конна звезда. Все пак, не са ли почивните дни точно за това – да си вдигнем адреналина и да си прекараме незабравимо!?

Кой е твоят начин за качествена почивка през почивните дни?

Снимка на корицата:  lana_sdnk

Източник: Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина