АктуалноБългарияВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовиниПод сурдинка

Нови 5 места за добро кафе в Европейската столица на културата

Гидът Lost in Plovdiv продължава търсенето ни за най-доброто кафе в Града под тепетата

Вижте новите местонахождения за ободряващата напитка, които са заслужили вниманието на екипа на единствения онлайн пътеводител в Пловдив

Кафето е най-употребяваната напитка след водата и на ден се изпиват повече от 2,5 милиарда чаши от ароматната течност. Но целта на днешната статия не е да ви разкрива само суха статистика, а да ви представи още 5 места в Пловдив, където кафето си заслужава да се опита.

Dwell Coffee House – закътано в една от самите пресечки на площад „Римски стадион”, Dwell Coffee House е като едно бижу за всички ценители на кофеиновата напитка. Сервират ти кафето, затваряш очи и блажено отпиваш. Използват прясно изпечено кафе на Chucky’s, интересен факт е, че в една чаша кафе без захар има точно 0 калории и около 300 антиоксиданта, така че ще се окаже, че то си е направо задължително в умерени количества.

Dea Coffee също не е място, което забелязваш веднага, но точно уюта го прави толкова приятно за посещение и за кафе през деня. Разположено под кооперация в непосредствена близост до Военна болница, в Dea coffee залагат на приятелското отношение и приветливо обслужване. Препоръчваме ви да опитате кафе с Baileys, особено в  моментите, когато имате повече време да се отдадете на пиенето на кафе като ритуал.

Кофеинът подобрява настроението – това е неоспорим факт поради повишаването производството на допамин(хормон на щастието), а още по-щастливи се чувстваме и когато имаме време да пием кафе в „Отсреща”. То е мястото, където на по кафе или бира да се срещаме, разговаряме и обменяме идеи за всичко, което ни вълнува и прави живота ни по-качествен. Често организират събития и насърчават всички млади творци и предприемачи да споделят ценен опит помежду си. Много подходящо и за работа през деня в компанията на чаша Illy.

Няма как да пропуснем и кокетната сладкарница 5 o’clock, в която освен вкусните изкушения, задължително си поръчваме и чаша голямо капучино с подбраните сортове на Dabov. Богатата пяна и плътният вкус подхождат идеално на домашно приготвените торти и сладки. Препоръчваме горещо на всички кафе-ценители и торто-любители.

И ако в подбора ни ви липсва познатата Lavazza, предлагаме да прецените качеството на предлаганата напитка и в клуб „Амадеус”. На централно място, но не в самата лудница на Главната улица, това е заведение, особено подходящо за срещи с приятели и по-големи компании. Често има предложения за комбинации с прясно изцеден сок и е добра алтернатива за ободряване не само сутрин, но и в следобедните часове.

Любопитно е, че италианците пият еспресо със захар, немците и швейцарците добавят в него горещ шоколад, мексиканците го пият с канела, белгийците пиейки кафе си похапват шоколад. Мароканците го пият с черен пипер, етиопците пък с щипка сол. Кафе със бита сметана пият австрийците, а пък египтяните са най-пестеливи – те предпочитат да пият кафето си чисто.

А как предпочитате да го пиете вие и кое е любимото ви място за кафе?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Също кафенето в бившата Билла на Пещерско – Julius Meinl – оригинално автсрийско кафе, наистина вкусно и силно , супер сладкарничка, кафене и приятно усмихнат персонал… много добро място за разтуха.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина