АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Новият ректор на ПУ с петима заместници

Академичният съвет на университета избра новите вицета на проф. д-р Румен Младенов

Новият ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще има не трима заместника, както беше досега, а петима. На заседание на Академичния съвет на университета, приключило късно снощи, бяха избрани вицетата в екипа проф. д-р Румен Младенов.

Увеличаването броя на зам.-ректорите бе мотивирано с увеличаването на  обема от дейности, което налага някои от ресорите да бъдат разделени. „Така ще може не само да се облекчи работата на заместниците, но и да се повишат качеството и ефективността”, обясни ректорът на ПУ „Паисий Хилендарски“. С решението на Академичния съвет от снощи на практика се разбра и кои факултети застанаха зад единствената кандидатура за ректор, посочена лично от проф. Запрян Козлуджов.

За зам.-ректор с ресор „Учебна дейност“ бе избрана доц. д-р Мария Стоянова от Химическия факултет, която и до момента заемаше тази позиция. С нейното ново назначение се утвърждава приемствеността в университета, подчерта проф. Младенов.

В ресор „Система за наблюдение, управление и постоянен контрол на качеството на обучението и академичния състав“ ще работи проф. д.п.н. Румяна Танкова от Педагогическия факултет. Този ресор е свързан с провеждането на вътрешния одит, атестацията и анкетите за качеството на обучение – както в университета, така и в неговите филиали в Кърджали и Смолян, разказа проф. д-р Румен Младенов.

Проф. д-р Теменужка Йовчева от Физико-технологичния факултет ще отговоря за ресора „Научноизследователска и издателска дейност“.

Доц. д-р Надя Чернева от Филологическия факултет ще работи в ресор „Международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол“.

„Информационна структура и акредитационни процедури“ е ресорът на проф. д-р Антон Илиев от Факултета по математика и информатика.

Проф. д-р Невена Милева от Физико-технологичния факултет ще бъде пом.-ректор с ресор „Проектна дейност“. Тя ще продължи да координира съвместната работа на ПУ „Паисий Хилендарски“ с МУ – Пловдив в общия проект на двете висши училища – „Перимед“. Проектът стартира при предишния ректорски екип и успешното му изпълнение сега и в бъдеще също е доказателство за професионалната приемственост в Пловдивския университет,  каза проф. Младенов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина