АктуалноГрадътИзбориНовини

Новият кмет на Града под тепетата: Никой не е по-голям от  Пловдив!

Здравко Димитров посочи справянето с негативите от бързото икономическо развитие като приоритет

Новоназначеният областен управител на Пловдив Дани Каназирева води по протокол клетвата на новата управа на града, която по традиция се сътоя в Зала „Съединение“ на Историческия музей. Това е първата ѝ изява, след като тя наследи поста от новоизбрания кмет Здравко Димитров. Каназирева поздрави избраниците на пловдивчани и пожела: „Нека успехът да бъде с вас във всяко едно решение!“

След нея думата взе председателят на Общинската избирателна комисия Дарина Тодорова, която поздрави „тези, които спечелиха доверието на своите съграждани“ и нарече местните избори „достойно и нелеко съревнование“, като изрази увереност, че са избрани най-достойните и компетентни личности. После Тодорова изчете по азбучен ред имената на избраните съветници.

Последва клетвата, която всички повтаряха, по Дани Каназирева.

Ето и първите думи на новия кмет на Пловдив Здравко Димитров.

„Да си кмет на Пловдив е наистина голяма отговорност. За мен е чест! Днес заставам пред вас , за да говоря за предизвикателствата през следващите четири години и бъдещите десетилетия. От решенията ни зависи с каква скорост Пловдив ще се развива.“

Той обяви на първо място, като важна тема справянето с проблемите, които са следствие от икономическото развитие на Пловдив и зоните около него. Посочи като следствия: бързата урбанизация, нарастващото население, натовареният трафик, презастрояването. Димитров още веднъж потвърди, че ще се работи съвместно с граждански съвети и привличане на професионалните гилдии в управлението.

„Проблемите са ясни за всички и по важните приоритети видимо нямаме разминаване,“ декларира кметът Здравко Димитров.

Словото му приключи с думите: Искам да помните , че аз съм кмет, а вие общински съветници, защото така са решили пловдивчани. Нека не забравяме, какво сме говорили с хората по време на кампанията, а не да се сетим за тях след 4 години. Аз и моят екип ще вложим всички усилия за това.

Никой не е по-голям от  Пловдив!

 Нека успехът бъде с нас!“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина