АктуалноБългарияИзпод тепетоМненияНовиниПод небето

Новият завод за стопове на Мерцедес до Куклен е факт (ВИДЕО)

Томислав Дончев: Уникланият модел на Пловдив ще се прилага в цялата страна

Делът на индустрията в България е близо 29 на 100, каза още вицепремиерът

Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на турската инвестиция на „Одело Фарба”

Иво Дернев

На официална церемония днес бе прерязана лентата за старата на производствените мощности на новия завод за стопове на Мерцедес на „Одело Фарба”. Лентата прерязаха министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на управителния съвет на компанията Ахмед Байрактар, турският посланик  Хасан Улусой.

При пристигането си Борисов поздрави инвеститора с „Как си комшу?“. При разходката в завода представителите на холдинга напомниха, че дизайна на автомобилните светлини се прави в София, а тук – в Куклен, ще се произвеждат.

„Това и е хубавото на България, че хем ги измислят, хем ги правят,“ възкликна премиерът не без гордост в гласа.

Вижте още във видеото.

Турският холдинг инвестира в базата за автомобилопроизводство 62 милиона лева. Очаква се до 2023 година там да работят 400 души. Припомняме, че Министерството на икономиката отпусна на Община Куклен над 802 000 лева за изграждане на пътна инфраструктура и канализация до местността „Капсида“, за реализацията на инвестиционния проект на турската фирма. Холдингът създаде и R&D център през лятото в София.

Делът на индустрията в България наближава 29 % от БВП, каза по време на приветсвието си  вицепремиерът Томислав Дончев.

„Ние обичаме всички инвестици, тези в транспорта, железопътна, образователна инфраструктура. Иневстици, като тази обаче, може би са най-важните, защото те всеки ден създават стойност, позволяват да се плащат заплати, данъци и да се генерира печалба. България прозивежда все повече. Делът на индустрията наближава 29 % от БВП. По-важното обаче, особено в последните години е, че има случаи да произвеждаме по-сложи и по-скъпи неща. Целта, която гоним, е да произвеждаме не просто сложи и скъпи неща, а уникални, които са напревни тук.“  

Той поздрави собствениците и мениджмънта на „Одело Фарба” за избора на България.

Всичко, което се случва тук – около Пловдив, е едни уникален модел, които ние имаме амбицията да приложим на територията на цялата страна, завърши Дончев.

Очаквайте подробности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина