АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Новите бири на Котка и Мишка са готови, потичат от крановете днес

Клиентите на култовия бар избират сами пивото, което да се предлага постоянно в заведението

Четири види нова наливна крафт бира. Четири различни вкуса IPA. Четири уникални пенливи изживявания. Това ще предложи Котка и Мишка на клиентите си тази и утре вечер. Култовият бар в Капана прави първата по рода си инициатива посетителите сами да изберат пивото, което в да се лее постоянно от крановете в заведението. Кехлибарените еликсири са дело на новата пловдивска независима пивоварна Fabric.

В 3 от 4-те бири малцовата основа е еднаква – комбинация от два светли малца, като към тях е добавено и малко количество пшеничен малц – за разкош. Звездата в постигането на типичната горчивина е хмел Columbus, като е подпомогнат от приятелите си Cascade, Centennial и Citra.
За постигането на тропически и цитрусови нотки основните заподозрени са не малко популярният Mosaic и Citra. Има и вариант, в който за свежия аромат е използвана ефирната комбинация от Centennial и Citra (класика).

Четвъртата бира е бунтарят в отбора. В нейната малцова сметка отсъства пшеничният малц, а за постигането на аромата се набляга на немския… Да, немския хмел Mandarina Bavaria.
В тази бира се експериментира, като задаваният въпрос е „Може ли да се направи американски IPA с немски хмел?“, за разнообразие. Може, разбира се. Ще се убедите тази вечер и утре, само в бар Котка и Мишка.

Елате, опитайте и изберете своята бира. Но не закаснявайте, тъй като количествата са лимитирани- по 20 литра от всеки вид пиво.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина