АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Нова Монтесори класна стая прие 24 първолаци в иновативното ОУ „Екзарх Антим I“

Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура откриха годината с нови пет дуални паралелки, зад които седи бизнесът

Иво Дернев

71 първолаци прекрачиха прага на иновативното основно училище „Екзарх Антим I“ днес. 24 от тях влязоха в чисто новата Монтесори класна стая, където ги очакваха специално подготвените преподавателки, със специфични за метода Монтесори материали. Там ще се залага на индивидуалния подход. Всичко ще е ориентирано към детето, то ще решава с какво да се занимава в нестандартната среда. Ще се прилага  тристъпков урок, съчетан с материали, презентирани от учителя както индивидуално, така и групово.

Първият звънец в ОУ „Екзарх Антим I“ днес удариха зам.-кметът Стефан Стоянов и директорът на училището Катерина Василева.

„Интересът към Метода Монтесори се засилва. Бяхме предвидили паралелката да е за 22 деца, но имаме 24. В следващата година интересът ще е още по-засилен и устойчив, тъй като идват децата от детските градини, в които са приложили метода Монтесори. Тук, в тази класна стая, учениците ще имат свободата, но в контролирана среда. Учене чрез правене. Всичко е изключително добре систематизирано спрямо материалите на Монтесори, които са работещ начин детето да се научи да прави”, разказа Катерина Василева.

ОУ „Екзарх Антим I“  е оборудвано изцяло с със съвременни технологии – интернет, мултимедия, интерактивни дъски, образователен софтуер, онлайн образователни платформи, електронен дневник. То е и сред училищата, в които е въведено разделното събиране на отпадъци.

С добри новини откриха учебната година и в Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Христо Ботев”. Тържеството на училището се проведе на кортовете на Академик на Бунарджика. Директорът инж. Константин Костадинов съобщи, че тази година има нови 5 дуални паралелки, зад които седи бизнесът. Вече почти половината от децата в гимназията се обучават дуално.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина