АктуалноМненияПод ножаСъдТемида

Нова версия: Мегз и Рончев не са извършили престъпление, а са сътворили „каша“, но са я оправили (ВИДЕО)

 „Много съжаляваме, взехме си голям урок, искаме всичко това да се поправи,“ заяви Миглена Каканашева

Бизнесменът отказа да бъде сниман повече, а любимата в изявление пред медиите поиска повече лично пространство

Соня Попова  

„Искам да ви помоля за малко лично пространство. Без да искате, настройвате хората, от които зависи неговата съдба, срещу нас. Ще говорим, когато всичко свърши. Много съжаляваме, взехме си голям урок, искаме всичко това да се поправи. Моите средства и тези на господин Рончев са общи“. Това заяви днес в кулоарите на Районен съд Миглена Каканашева – Мегз, която заедно с любовника си Румен Рончев е обвиняема за обсебване и за кражба на автомобил.

Атрактивната млада дама, която управлява двете фирми на семейния бизнесмен, не е в ареста, за разлика от него.  В коментара си тя нарече действията им, заради които застават пред Темида „каша“, използвайки реплика то пледоарията на адв. Пасакалев по време на искане на замяна на мярката за неотклонение на Румен Рончев от арест в парична гаранция.

Защитникът заяви пред съда, че не може да се говори за обосновано предположение, че Рончев е извършил, това за което е обвинен, защото то всъщност не било престъпление, а „ е забъркал каша, като се е подвел, за да свърши услуга.“ После адв. Паскалева заяви, че бизнесменът бил върнал отнетите вещи и възстановил щетите. Като сам изплатил щетите на лизинговата компания „Софауто“, през която е взет автомобила Мерцедес G-класа. А колегата ѝ адв. Бонев добави, че щетите били „надвъзстановени “.

В залата стана ясно, че ако бъде пуснат с по-лека мярка, би се занимавал с бизнеса си, който към момента загивал. Самият Рончев  декларира, че не би се укрил и ще съдейства на всички органи.

„На какво ли не се нагледах в ареста. Тези 40 дни бяха кошмарни. Всеки ден от фирмата ми напускат хора и бизнесът ми затъва. Искам да бъда на свобода, за да си гледам бизнеса, тъй като хората ми разчитат на мен,“ каза още той пред съда.

Двамата защитници дори заявиха, че след като щетите били възстнавени, техният клиент е поискал споразумение с прокуратурата. Според тях имало и нови факти и обстоятелства по процеса.  Третият обвиняем Антон Лесов си бил признал в края на януари, че сам измислил схемата и е действал сам.

Припомняме, че Районна прокуратура привлече като обвиняеми за престъплението трима души – Мегз като подбудител, а като извършители бизнесменът Румен Рончев и братовчед ѝ Антон Лесов.

След 10-минутно заседание съдът постанови решението си, че Рончев остава в ареста. Районен съд – Пловдив отказа да уважи искането на защитниците на Румен за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража, като намери за неоснователни доводите им и прецени, че продължава да е налице опасността от извършване на престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина