АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Николай Пловдивски продължава да нарушава Закона за движение по пътищата и на никой не му пука

Аудито, в което се вози главата на най-голямата епархия, продължава да има устройство, предназначено за движение на автомобили със специален режим

Според МВР това е в разрез със закона, но в същото време от полицията си затварят очите- няма никакъв ефект от проверката, назначена след наши публикации през лятото

Аудито, в което се вози главата на най-голямата епархия у нас Николай Пловдивски, продължава да има устройство, предназначено за движение на автомобили със специален режим на обзорното стъкло. Режим, какъвто колата на пловдивската митрополия няма. В това се увери днес обективът на Под тепето”.  Това написахме на 9 септември, след като преди това посветихме няколко публикации на синята лампа на духовническата лимузина. Пишем го и днес. Защото ситуацията не се е променила.  Владиката продължава да нарушава закона и очевидно на никого не му пука.

Полицаите са само на няколко метра от очевадното закононарушение

Днес той бе докаран с представителното Ауди на епархията пред Общински съвет. Николай Пловдивски излезе с подкрепата на други духовници от автомобила и с патерици се отправи към пленарната зала, за да открие тържественото заседание, свързано със 150-годишнината от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия. Лъскавото возило спря на метър от няколко полицаи, които за пореден път не видяха очевадното закононарушение- синята лампа на обзорното стъкло, каквато кола без специален режим не може да има.

Припомняме, че след публикация в Под тепето през лятото директорът на пловдивската полиция старши-комисар Йордан Рогачев назначи проверка и обяви, че когато тя приключи ще бъдем уведомени за резултатите от нея. Това той сам заяви на 9 септември. Обявени резултати до днес няма, а синята лампа си стои.

Преди това, на 20 август, на наше питане от ОД на МВР отговориха, че са извършили проверка, която установила, че действително Аудито със специална синя лампа, се използва от Пловдивска Света Митрополия, но към датата на провеждането ѝ то се намирало извън територията на града. „Предстои при завръщането му да бъде направен оглед, за да се изясни дали в действителност устройството на таблото е такова, което е предназначено за движение със специален режим, както и поводът за поставянето му”, са казваше в отговор на МВР тогава.

Пак на база нашата публикация от пловдивската полиция припомниха, че съгласно чл. 34, ал. 3 от Закона за движение по пътищата специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция „Национална сигурност“, главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ на Министерството на правосъдието, Бюрото по защита при главния прокурор, служба „Военна полиция“ към министъра на отбраната, военнополицейските формирования от Българската армия, други служби на Министерството на вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, определени от изпълнителния директор за осъществяване на контрол, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество при осъществяване на оперативно-издирвателна дейност, Националното тол управление при Агенция „Пътна инфраструктура“, определени от председателя на управителния съвет на агенцията, и структури на Държавната комисия по сигурността на информацията, определени от председателя на комисията.

Очевидно проверка или не е имало, или полицията си е затворила очите.  Затвори си ги и днес. Защото специализираната светлинна сигнализация продължава и явно ще продължи да стои на автомобила на Николай Пловдивски, а той, според самото МВР, така нарушава Закона за движение по пътищата.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

7 коментари

  1. Ивайло Дернев, приемаш ги много лично нещата. Много те дразни Николай Пловдивски, това си личи ясно, спорът ти е на лична основа и не ти пука този имал някакви лампи в колата. Ако някой тръгне да вади кирливи ризи от заведението ти в капана ще извади дори повече от тези в митрополията.

  2. От Агента на ДС, който сега го раздава набожен ли очаквате нещо друго. Тоя менте духовник да се надява, че Господ няма, щото баш в ада ще гори. И мутренски номера отгоре на синята лампа….Селяндури, безбожници и най-обикновени дребни тарикати.

    1. НА ВЪРХО НА ТЕПЕТО („ДЖАМБАЗО“) ТРЕБЕ БЛАГОДАРСТВЕНАТА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ НАЧЕЛО С ПОСЛУШНИК ЗИКО ДА ИЗДИГНЕ НЕ ПО-ДРЕБЕН ОТ АЛЬОШАТА ПАМЕТНИК НА СЕДНАЛ НА ТРОНА БАРЕТО-БИЯЧ МУТРО’ПОЛИТ’ИК МЕТОДИЕВ.
      УРА.
      УРА.
      УРА ЗА НОМЕНКЛАТУРАТА…

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина