АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Неохрон: Кандидатът на ГЕРБ в Северен води, втори по подкрепа е този на Демократична България

Кандидатът за кмет на ГЕРБ в Северен Стоян Алексиев е най-предпочитан сред жителите на района. Втори по подкрепа е Асен Костов от Демократична България. Това сочат данните от изследване на Неохрон, оповестени днес. От асоциацията съобщават, че проучването им е направено в периода 7-12 октомври паралелно на маркетингово изследване. Интервюирани са 380 пълнолетни жители на Район Северен, при възможна статистическа грешка от 2,2 % (при 6% дял) и 4,5 % (при 30% дял) дялове) при 95% вероятност. Методиката на изследването е анкетиране чрез интервюта “очи в очи” по домовете на респондентите с подготвен въпросник с въпроси от закрит и открит тип .

Като най-голям проблем жителите на района посочват презастрояването и липсата на зелени площи. „Сред гражданите преобладават безпокойствата, свързани със зелената система, парковете, междублоковите пространства, чистотата и екологията като цяло На второ място са инфраструктурни проблеми (канализация, паркинги и др.). Забелязват се отчетливи различия от становищата на жителите на други пловдивски райони”, анализират от Неохрон.

Според изследването им, 19 процента от жителите на района са доволни от развитието му в последните 4 години, 44 процента са донякъде удовлетворени, а 36% смятат, че районът е изоставен и има много проблеми. Хората заявяват, че посланията на кандидатите за кмет на достигат до тях най-вече чрез телевизията, сайтовете и специализираните издания на партиите.

Кандидатът на ГЕРБ Стоян Алексияв има подкрепата на 10 процента от жителите на района. Втори по електорални нагласи според проучването на Неохрон е Асен Костов от Демократична България с 6 пункта, а трети е Станислав Стратев от НФСБ и ВМРО с 4-5%. Кандидатите на Съюз за Пловдив и БСП са с еднакви проценти- между 3 и 4. 42 % от жителите на района заявяват, че няма да гласуват.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина