АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

На SPA в Града под тепетата

Не е нужно да напускате любимия град, за да се потопите в relax & wellness преживявания

Единственият дигитален гид за пловдивчани и гостите на града от близо и далеч – Lost in Plovdiv знае места, буквално на няколко минути разстояние от дома или стаята в хотела ви

Уикендите са време за нас и за почивка. В идеалния случай искаме да си откраднем поне няколко часа, в които да избягаме от всичко и всеки – да изчистим съзнанието си и да презаредим батериите. Един от начините да го направим е да се поглезим с качествени SPA процедури, козметични терапии и всякакви удоволствия, които галят душата и тялото ни.

Най-хубавата част е, че местата, които ще ви представим в този материал, са буквално на няколко минути разстояние от дома или стаята в хотела ви. Няма нужда да пътувате извън града и да се съобразявате с часове за пътувания и организация на сложни маршрути.

Традиционно по-големите хотели предлагат като част от допълнителните си услуги SPA център. Разбира се, не е нужно да сте гост, за да ги ползвате, а може да си закупите дневен или дори часови пропуск.

Един от най-добре оборудваните центрове е този на хотел „Империал”, който предлага богата  палитра от изключителни СПА процедури, масажи и терапии за тяло и лице. Площта му е над 700 м2 и разполага с: парна баня, финландска сауна, арома сауна, инфрачервена кабина, контрастно шоково ведро, джакузи, кнайп пътека, релакс зона с термо пейки и лежанки. Екипът ни изпробва една част от предлаганите процедури, така че подробно описание може да си припомните в текста за нашия личен оазис на СПА удоволствията.

Басейни и разнообразни видове масажи и терапии са налице и в още други два големи хотела – Гранд Хотел Пловдив и Рамада Тримонциум Принцес.

Landmark Creek Hotel на Гребната база също разполага с уелнес център, където можете да постигнете пълна хармония и да се отдадете на едно незабравимо изживяване. Там на разположение са: различни видове масажи, терапии за лице и тяло, финландска и инфрачервена сауна, парна баня, зона за релакс и джакузи. Предлагат възможност за ВИП зона, в която да се насладите на незабравими моменти с любим човек и да си подарите приказно изживяване в релаксираща атмосфера с приятна музика, ароматни свещи, плодове, шампанско и персонален сервиз, само за Вас.

Освен местата за настаняване, два от фитнесите в Града под тепетата също предлагат възможност да се отпуснете в нежната прегръдка на СПА удоволствията. В комплекс СИЛА ще намерите всичко необходимо, което да ви предразположи за първокласна почивка – елегантна и хармонична обстановка, дискретност, внимание и компетентност.
Може да избирате между различни съоръжения, които гарантират доброто въздействие върху  здравето ви – ледена стая, приключенски душ, хамам и богато меню с масажи и терапии. Басейните са два: плувен и акватоничен, който е изграден от различни зони за хидротерапия, с температура на водата 35 градуса. В него можете да разпуснете и да се оставите на нежния масаж на водата или да ползвате специално подбраните тангентори за струен масаж.

Pulse Fitness&Spa е другият спортен център, където може да отпочинете след тежка тренировка. Достъпът до него е ограничен само за членове с карти и няма как да си закупите еднодневен пакет за ползване, но в случай че имате клубен паспорт е добра опция.

SPA студио Кадифе е поредното място, в което може да избягате за час-два от лудницата на града. Състои от четири зони, в които се предлагат ритуали и процедури с пет различни акцента: соларната зона, зона за оформяне на перфектно тяло, зона с две инфрачервени сауни, както и такава за терапии на лице.

Към уелнес и оздравителните процедури много популярни станаха и солните стаи, където ще намерите най-чистия въздух в града. Помещенията са изцяло покрити със сол, за да пресъздадат максимално близко условията в солната пещера. Специални халогенератори от най-висок клас ще се погрижат да впръскват необходимите количества солни частици във въздуха. Положителното въздействие на халотерапията се дължи на отрицателните йони, с които е зареден въздуха. Те имат свойството да неутрализират положителните йони в организма ни и така да създават баланс. Освен това солта има силно антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие.

Такъв тип терапии вече се предлагат на няколко места в Пловдив, така че това е добра възможност за всеки, който желае да се възползва от положителния ефект на солта върху организма.

А кои са местата за СПА в близост до Града под тепетата? Очаквайте съвсем скоро дестинациите, където може да съчетаем релакса с екскурзията и положителните преживявания.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина