АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеМненияНовиниПод ножа

Напред към Европа

Ето как мина денят на изборите за абитуриенти в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Иво Дернев

Не съвсем по европейски мина изборния ден пред хотел Тримонциум между 18.30 и 19ч., когато социолозите отчитаха ниската избирателна активност и едва 30-тина процента гласували българи. Тежка чалга, вувузели, неистови крясъци, разголени млади момичета, пиещи от бутилки младежи, много шум, кич и нарушения на Закона за движение по пътищата бяха финалните щрихи на тазгодишните балове. Зрелостници от Асеновград и Перущица отбелязаха завършването си в сърцето на Пловдив без ама никак, никак да им пука, че вървят изборни процеси, които чертаят пътя на България в Европа. Видимо от това не се интересуваха и повечето от техните родители и приятели. Под тепето се опита да зададе въпрос на неколцина по-възрастни в множеството дали са гласували днес, а в отговор получаваше изумени физиономии, или гневни такива.

Колоритната олелия с аромат на ориент шокира много европейски туристи, настанени в Пловдив, вероятно дошли в Пловдив заради Европейската столица на културата- проект на ЕС, за който едва 30-тина процента от българите гласува днес.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Не изглеждат правилни тези действия от страна на завършващите. Жалко че хората не са имали персонални снимачни техники преди, та да видим какво се е променило чак толкова. А в момен4а в който прочета Европейски избори и ми идва да върна закуската си върху телефона. Огледайте се какво се случва околу вас преди да обвините хората, че не са гласували. Не съм, и няма да гласувам. Ако се питате защо – защото няма нито един кандидат заслужаващ позицията си.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина