АктуалноГрадътНовини

Модър – Царевец пак не тръгна

Един от най-дълго чаканите проекти за облекчение на трафика в Пловдив отново се замразява за неопределено време

Община Пловдив прекрати обществената поръчка за изграждане на пътна връзка и пешеходен подлез по проекта „Модър – Царевец“. Това е трети неуспешен старт за една от най-дълго чаканите реализации по облекчение на трафика в Пловдив.

Този път проектът за строителството на съоръженията, който се изчислява на 12 милиона лева, е стопиран от конкурсната комисия с мотива, че единственият кандидат не отговаря на предварително зададените технически условия. Това е варненската компания „Инжстройинженеринг“ ЕООД.

Максималната цена на обявената от Община Пловдив обществена поръчка е 9 милиона 875 хиляди лева без ДДС. Тя включва изработването на инвестиционен проект, строителство на подлез между улиците „Царевец“ и „Модър“ под жп линията София – Пловдив, изграждане на Южната тангента в града, както и избор на строителен надзор.

Припомняме, че при старта на обществената поръчка в срок не се яви нито един желаещ да строи, за това беше удължено времето за подаване на оферти. От дружеството във Варна са оферирали 1095 календарни дни за осъществяване на проекта. 1005 дни ще е същинско строителство.

На предходно заседание комисията по обществената поръчка излезе с протокол, че единствената фирма не е предоставила информация, че притежава нужния опит за изпълнение на толкова мащабен проект.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Една много гениална идея се мярна замалко някъде: ДА СЕ НАПРАВИ ЦЕНТРАЛНА ГАРА ИЗВЪН ГРАДА вместо железницата на сече жива Градска плът, тъкан, организъм.
    Както на времето Станцията са я направили далеч от Града, докъдето се отивало с файтони по едно прашно шосе, впоследствие именувано Улица Станционна, впоследствие като назначили на заплата да се прехранва за директор на библиотеката дяда Вазова (посрещнат с гирлянди и триумфална арка) преименувана на улица Иван Вазов.
    Има даже фотографии от ония фактове, от време оно, даже не е толкова отдавна. Но пловдивчани не се научават.

  2. Пловдив се управлява от некадърници не от вчера, не от клептокрацията на крадливия мамин ИМПЕРИАЛист инджинеринг Иб. Тотев, а още от Куршум Хан и от Марково Тепе направено на скъпоценни павета за радост на сегашните асфалтаджийски мафиоти. Безброй примери да не ги изброяваме, всеки ги знае.

    Подлези?

    Големият джумбуш ПРЕДСТОИ НА ГАРАТА, където ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА щели да прокарват трафика от Града към Кючука, сякаш са кьорави, че мижавото пешеходно подлезче обслужващо пътниците и коловозите се наводнява при всеки дъждец.

    Срам и ПОЗОР за ЕСК2019, кмете! (Бил предупредил, милият, че ремонтът под Пощата нямало да предотврати наводнения, там била друга далаве… пардон, “идеята” за милионите! Да оставим, че стари кореняци пловдивчани помнят дали изобщо беше потребен такъв идиотски подлез без развръзки, унищожил площад ХанКрум с Окръжието, както и ОтецПаисий която беше транспортен гръбнак за деловия Център).

    Да оставим, че “търговия” на дребно В ПОДЛЕЗ е идиотизъм: аз оттам игла няма да купя, ако се наканя да сляза то е за да прекося набързо и безопасно.

    Да оставим, че “трафик” в провинциален БГстан няма плашещ, то и в Бруклин никой не копае за пешеходно прекосяване. Софиянци даже зазидаха големи оформени подземия срещу Транспортна Болница, понеже са само БЕЛЯ РАБОТА, мръсотия и престъпления.

    НО НА ГАРАТА “ПОДОБРЯВАНЕТО” ЩЕ БЪДЕ МАЩАБНО И ЗА ПОКОЛЕНИЯ, ТАМ ЦЯЛА ЦЕНТРАЛНА ЗОНА ЩЕ СТАНЕ НЕПРОХОДИМА ЗА ПЕШЕХОДЦИ, ПЕНСИОНЕРИ И ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗАРАДИ СТРАХОВИТИТЕ ДУПКИ, ИЗКОПИ, РАМПИ, СТЪЛБИЩА, ПИКАЛНИЦИ . . . ЕЛЕГАНЦИЯ ФРАНЦИЯ.

    Китайците половин Африка прекосиха високо над жирафите с леки метални премоствания за железници и автотрафик – без да завземват никакви територии и квадратури.

    Мъдрите нашенски БУТАЧИ (‘свинете: БУТАТЕЛИ) щели да събарят Бетонния мост оти скоростните (?!?) влаци искали височина; ами будала, тогава що не свалиш РЕЛСИТЕ по-ниско, доколкото трябва; а и никакви “скорости” през “МАЛКА ГАРА“ Пловдив няма нужда да ни пробутвате.

    БДЖ, на пръсти в Града!

  3. ИДИОТИЗЪМ е самата идея за „…проект, строителство на подлез между улиците „Царевец“ и „Модър“ под жп линията София – Пловдив…“
    Преди „ИНДЖИНЕРИНГ“ за такава брутална намеса би трябвало да се избистри поне някакъв що-годе разумен АРХИТЕКТУРИНГ от който всяка будала ще види как се съсипват Централни Градски Части от страховити дупки, рампи, стълбища, пикалници = вж. гениалния подлез под Пощата: плавателен и пълен с чорба при всеки дъждец. Сиреч неизползваем, скъп, пакостен.
    Малоумната идея идва от БДЖ, които си имат техни си интереси противоположни на интересите на пловдивските обитатели на Града.
    Китайците премостиха половин Африка с леки ажурни стоманени премоствания за трафик и за железници високо НАД ЖИРАФИТЕ БЕЗ ДА ЗАВЗЕМАТ НИТО СЪСИПВАТ ТЕРИТОРИИ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина