АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Митрополитският храм ще работи денонощно

Посрещаме мощи на Света великомъченици Марина за храмовия празник

Честната глава на Светата великомъченица Марина ще бъде донесена в Пловдив от Негово Високопреосвещенство митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската църква, носеща нейното име. Свещената глава ще бъде изложена за поклонение в храма през празничните дни – 16, 17, 18 юли т. г.

17 юли е денят,  в който православните християни почитат паметта на Света великомъченица Марина.

Светите мощи ще бъдат донесени на 16 юли т. г. Посрещането на светинята ще бъде пред катедралния храм „Св. Богородица” в Пловдив в 18.00 ч. и с литийно шествие ще бъде пренесена до митрополитския храм „Света Марина”, където Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави  Празничната вечерня по случай  храмовия празник.

Светите мощи ще бъдат изложени в  храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите. През  празничните дни митрополитската църква „Света Марина” ще бъде отворена непрекъснато – и през нощта, за да могат да се поклонят и докоснат до светинята всички, които пожелаят.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Всички православни християни по света почитат деня на св.великомъченица Марина на 30.юли (църковен стил). Единствено разколниците-икуменисти „празнуват “ нещо на 17.юли.
    Нещо което и те не знаят.Николай е със сигурност църковен шизофреник който празнува в разрез на неговата псевдо-църковна общност,която открадна със закона за вероизповеданията от 2003 г.,името “ Българска Патриаршия “ празници и по двата календара. Съвсем скоро православните християни празнуваха паметта на Св.Йоан Шанхайски и Сан-Франциски .Николай отпразнува този празник по юлианския стил,а сега ще празнува по икуменическият календар.
    Всъщност това не е празник на вярата а поредната пиар акция.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина