АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Мая Манолова идва в Пловдив, подкрепя протестиращите срещу застрояването в Кършиака

Манолова ще изслуша протестиращите, след като се срещна с техни представители в петък

Омбудсманът на България Мая Манолова ще се срещне с протестиращите срещу застрояването в парка зад хотел Санкт Петербург пловдивчани. Това става след среща в петък между представители на протестиращите срещу строителството в частните имоти, част от зелената площ, и Манолова.

Срещата ще бъде днес на спорното място в 14 часа. Омбудсманът ще изслуша пловдивчани и ще обсъди вариантите за решаване на проблема. Към момента предложението от местната власт е теренът да бъде купен от общината за 4 млн. лева. Кметът Иван Тотев уточни, че това трябва да се обсъди със собственика и да се реши от Общински съвет.

Проблемът възникна преди месеци, когато стана ясно, че има инвестиционно намерение за строителство на кооперация в рамките на парка зад хотел Санкт Петербург в Кършиака. Протестиращи от квартала се надигнаха срещу намеренията, тъй като според тях гъстотата на строителство вече е твърде висока. Подобен казус се развива и по ул. Капитан Райчо, където в досега зелена площ инвеститор планира строителство на нова кооперация.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина