АктуалноГрадътМненияПод ножа

Масово пушене в пърформънс на НЕ-хомофоби пред СКЛАД на фондация „Пловдив 2019”

Андрей Слабаков курира продължение на изложбата „Дим” с ново име: „Дим Да ви няма!”

Коментар от Иво Дернев

С изричното уточнение, че не е хомофоб, прясно изпеченият български евродепутат Андрей Слабаков обяви, че подкрепя колегите си от ВМРО- Пловдив. Застава зад тях в популистката им битка, предизборна разбира се, с Фондация „Пловдив 2019” и в частност с проекта „Балканска гордост” на фондация „Глас”. „Имам много приятели хомосексуалисти, но никой от тях никога не е ходил на гей парад”, уточни режисьорът Слабаков. Без да допълни, че гей парад в Пловдив няма да има. „Защо да няма парад на ексхибиционистите. Значи те нямат право на парад, а гей обществото има?! Това е адски несериозно и това истерично и кресливо гей общество, защото там няма истински хомосексуалисти – нормални хора, които имат различна сексуална ориентация, а някакви доста посредствени същества, които са невероятно арогантни и нахални”, допълни новият евродепутат. А Борислав Инчев обяви, че в случай, че проектът на фондация „Глас” не бъде свален от програмата на Пловдив 2019, партията се стяга за гражданско неподчинение. И предупреди твърде предизвикателно: „Вземете се в ръце. Не се опитвайте да предизвиквате ВМРО в Пловдив!”.

Каква ще е войводската форма на гражданско неподчинение, можем само да гадаем. С намесата на Слабаков обаче можем да предположим, че едно от проявленията на това гражданско неподчинение, ще е свързано с пушене. На много цигари. Така че може да очакваме масово курене на НЕ-хомофоби пред СКЛАД. Някакъв хепънинг, пърформънс или флашмоб в облак от цигарен дим, който да бъде умело насочван към прозореца на артистичния директор на фондация „Пловдив 2019” Светлана Куюмджиева, за да я вразуми- страстните пушачи владеят изкуството на тютюневия дим. Едно подобно събитие няма да е просто случайна хрумка на всеотдайните войводи, тъй като то ще има нравствено-поучителен характер с лозунги „Пушете, не прайдпарадствайте!”, „Да на ексхибиционистите, не на гейовете!”. Ще има артистични игри с цигарен пушек, като например вероятно след само една дръпка Слабаков ще оформи кълбенце във формата на любимия му Калашников, който, естествено, ще стреля отново по прозореца на Куюмджиева димни куршуми. Освен всичко едно такава форма на неподчинение ще се впише прекрасно в градската среда в тютюневия град и историята на складовете. Вероятно неподчинението ще бъде охранявано не от полиция, а от пожарна. Огнеборци ще бдят за незагасени фасове, още „напушени” от големия пожар в тютюневия град, за който осъдиха бездомника Любчо и неговата незагасена цигара.

Ако белите дробове на хората от екипа на фондация „Пловдив 2019” се предадат от посланията на цигарения хепънинг/пърформанс/флашмоб, то Светлана Куюмджиева има няколко възможности. Да запали цигара на помирението с войводите. А после да организира парад на ексхибиционистите, на любителите на кози, овце и едър рогат, както настоя днес новият евродепутат. После да свали от програмата „Балканска гордост” на фондация „Глас” и вместо нея да подреди продължение на изложбата „Дим”. Като, естествено, покани за куратор Андрей Слабаков, а експозицията да бъде кръстена „Дим Да ви няма”.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

    1. Това сайтче го четеш драги ми хомофобе. По добре си чети ВМРО колко пари взима от нас данъкоплатците и какво са направили за теб и мен ! Нека ти помогна едно голямо нищо, само омраза и ненавист и заиграване с фалшиви новини и глупости защото те от друго не разбират. Затова и България ще си е все още бедна и евразийска страна докато цяла източна Европа ни задмина! Помисли и прочети това два пъти и дано нещо ти влезне в главата преди да си толкова задръстен и омаян от ВМРО глупостите!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина