АктуалноГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Маринела Арабаджиева се прибира в Пловдив

Специализираният наказателен съд измени мярката й за неотклонение в по-лека- домашен арест

Маринела Арабаджиева се прибира вкъщи. Специализираният наказателен съд измени мярката й за неотклонение в по-лека- домашен арест. Тя ще го търпи в  Пловдив, съобщава Club Z.

От изданието припомнят, че Арабаджиева бе върната у нас на 30 май с европейска заповед за арест. Като се има предвид, че преди това изкара около 3 месеца в ареста в Испания, тя приближава „тавана“ за максимално задържане от 8 месеца.

Днес стана ясно, че на 28 август е припаднала заради хипотоничен пристъп и именно това бе едно от основанията за искане на облекчена мярка за неотклонение. Иначе съдът прие, че са налице основанията за задържане под стража: обосновано предположение, че Маринела е част от организирана престъпна група за укриване на данъци. Заради тежестта на евентуалните обвинения съдът прие и че е налице опасност да се укрие, както и третата предпоставка: опасност да въздейства на свидетели. Лошата ѝ медицинска епикриза обаче, плюс становището на лекарите от Затворническа болница – че не бива да бъде връщана в ареста, наклониха везните към домашен арест. Съдебният състав счете  в определението си, че всичко друго би застрашило здравето и живота ѝ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Такива като Вълчо и Маринела не трябва да излизат никога от затвора. Там им е мястото, до техните приятели Баневи, с които си купуваха самолети, ама не плащаха на стотици хора заплатите!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина