АктуалноКриминалеНовини

Майката Екатерина поема вината за убийството на 63-годишния мъж в Пловдив

Съдът остави нея и 20-годишния ѝ син в ареста

Оказа се, че синът е осъждан два пъти, а майката веднъж

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 38-годишната Екатерина Андреева и синът й Стефан Спасов, на 20 години. Те бяха арестувани на 28 декември в Пловдив за е престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Двамата са обвинени в извършване на умишлено убийство. Жертвата е 63-годишния Поли Стефанов. Мъжът бил заварчик, живеел на квартира и имал връзка с Екатерина.

Припомняме, че Стефанов бе открит мъртъв в квартирата си на 27.12.2018 г. след подаден на тел. 112 сигнал. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пострадалият бил в къщата заедно с Екатерина и сина и Стефан да празнуват Стефанов ден. След употреба на алкохол между тях и Поли възникнал скандал. Двамата нанесли множество удари с нож и стъклена чаша на мъжа, който починал в резултат на наранявания в областта на шията.

Днес в залата на съда стана ясно, че нападателите са задържани от полицията при опит да напуснат Пловдив.

„Моята подзащитна е категорична, че само тя е извършила убийството”, заяви адвокатът на Екатерина Янко Спасов. Самата 38-годишна жена също заяви пред съда, че само тя е виновна за смъртта на 63-годишния си приятел, а синът ѝ е невинен. По думите ѝ, тя не помни как се е стигнало до фаталния инцидент, защото била под влияние на алкохола и емоциите. Адвокат Сасов определи убийството като „резултат на натрупани антагонистични отношения и погълнат алкохол“.
По време на съдебното заседание стана ясно, че Екатерина е направила самопризнания пред разследващите за стореното от нея.

Адвокат Мая Ненчева, която защитава 20-годишния Стефан, също изтъкна, като аргумент за по-лека мярка, че той нямал вина за случилото се.

Според прокуратурата обаче е извършен следствен експеримент, който показва, че младежът е държал главата на 63-годишния мъж, докато майка му е нанасяла фаталните рани в областта на шията.

“Стефан Спасов е държал главата на убития назад, докато Андреева и извършвала ударите с чашата“, каза прокурор Вълев в залата.

Съдът реши майката Екатерина и сина Стефан да останат в ареста, като прие, че са налице достатъчно данни, за да се направи  обосновано предположение, че майката и синът, в съучастие, са извършили престъплението, в което са обвинени.

Магистратите приемат, че има реална опасност и двамата задържани да се укрият при по-лека мярка за неотклонение, тъй като са направили опит да заличат следите си след извършване на престъплението и се опитали да избягат.

Според съдебния състав има и опасност Екатерина Андреева и Стефан Спасов да извършат престъпление при по-лека мярка за неотклонение, тъй като синът е осъждан два пъти, майката веднъж, а тя няма и постоянен адрес. Самият начин, по който е извършено престъплението, за което са задържани,  характеризира и двамата с висока степен на обществена опасност, каза съдията.

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина