АктуалноВластГрадътИзбориНовини

Лидерът на ВМРО в Пловдив не пожела да присъства на представянето на Славчо Атанасов

Кметът на Южен Борислав Инчев остана в общинския съвет, въпреки че бе свикана едночасова почивка специално за обявяването на кандидатурата на ПФ

Иво Дернев

В редиците на ВМРО или върви „развален телефон” или случващото се в партията във връзка с кандидатурата на Славчо Атанасов е създало сериозно вътрешно напрежение.

Вчера кметът на  район Южен и местен лидер на политическата формация Борислав Инчев заяви, че няма постигната коалиционна договорка с НФСБ относно издигането на бившия градоначалник. Часове по-късно обаче среща между представителите на двете партии е имало и на нея те официално са се разбрали да бъдат заедно на изборите през октомври в Пловдив. Въпросът е обаче дали това се е случило в присъствието на градския председател на ВМРО Инчев. Припомняме, че пресконференцията, на която депутатът Александър Сиди обяви, че войводите припознават Славчо Атанасов за общ кандидат на патриотичните формации, се проведе в отсъствието на кмета на Южен. Сиди тогава заяви, че той е в отпуск.

Днес обаче сигналите за напрежение в партията бяха очевидни. Борислав Инчев не пожела да присъства на официалното представяне на общия кандидат на ВМРО и НФСБ Славчо Атанасов в Тримонциум. До там от сградата на местния парламент, където днес вървя сесия, отиде по-голямата част от групата общински съветници на ПФ (като изключим Илко Илиев, който все по-рядко се появява в политическия пейзаж, както и Камен Шишманов от ВМРО). Старейшините отскочиха до Тримонциум по време на специално дадената за събитието от председателя на Общинския съвет Савина Петкова едночасова почивка. Борислав Инчев обаче остана в сградата на ОбС, където бе от началото на сесията. Той очевидно умишлено пропусна  обявяването на кандидатурата на Славчо Атанасов. Същото явно сториха и много от активните в структурата на партията лица.

Какво ще се случи в редиците на патриотите в следващите няколко месеца, предстои да разберем.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Това момче заслужаваше много повече номинация от недоразумението Славчо. Той е абсолютна карикатура, която започна с „ще чета бавно“, явно защото не може по друг начин… Дайте път на младите, работливи хора. Вечните мързели на държавна хранилка като Здравко и Славко, вън-крайно време е да се научат да работят като нормалните хора

  2. Само като видиш самодоволната физиономия на Валерката и ти става ясно защо Инчев го няма там. Нито пък Каракачанов! Тоя селяндур Славчо натири партията си ВМРО и избяга при СКАТ-аджиите, а сега идват от София от Парламата СИДИ, ДИВИДИи БЛУРЕЙ и натрисат на ВМРО майна предателя, ЗКПЧ-то Атанасов! Толкова е унизително за ВМРО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина