АктуалноГрадътНовини

Летище Пловдив преговаря с немски и руски авиопревозвачи

Ново отлагане за обявяването на концесия

Между 10 и 12 полета приема и изпраща аеропорта седмично

Ръководството на Летище Пловдив води преговори с две чуждестранни авиокомпании за редовни полети от гражданския аеропрт до Крумово. Става дума за немската Луфтханза и най-голямата руска авиокомпания Аерофлот, това съобщава изпълнителният директорът на Спас Шуманов, цитиран от БГтуризъм. Стартът на договарянето е благодарение на „изключително много усилия“ и касае пътнически и карго полети.

Летището отчита, че приема и изпраща седмично по чартърни програми между 10 – 12 полета. Финансовото състояние е подобрено, но все още е тежко. Делото за собствеността на перона с частната компания все още не е стартирало.

Другото дългоочаквано събитие е обявяването на поредната конкурсна процедура за концесия.

Припомняме, че по обещанията на министрите на туризма и транспорта тя трябваше да започне в края на миналата 2019-а година, но това така и не се случи.

Според информация на ръководството на Летище Пловдив до края на 2020-а годината се очаква да започне процедурата по концесия, която се движи от Министерство на транспорта.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. АЗ
    Според мен инерцията от преди 89 година си върви и към този момент. Пловдивската локация и едно добре работещо летище сериозно ще засенчи софийското, а това нарушава интереси. Местоположението в Пловдив е по-удачно от софийското,като централно за страната,близостта до курорти,Гърция… Сериозната писта,на която кацат и най-тежките в света самолети.Колко пъти при неблагоприятни условия в София(което е нормално за там) пренасочват полети към Пловдив или към летища в съседни страни. Пловдив винаги е бил втори и преди и сега. Иначе няма логика да не се прави нищо или почти нищо вече 31 години,да се оправдават , че летището било и военно и гражданско и т.н. Обикновено ,когато няма желание или е против интереси, се търсят оправдания…

  2. Бяха китайски….сега са немски и руски…кураж пловдивчани…има още доста държави от членките на ООН, които не са опитали…има и доста офшорни съкровища….

  3. „Делото за собствеността на перона с частната компания все още не е стартирало.“
    Каква концесия ви гони като собсвеноста не е изчистена !?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина