АктуалноГрадътМненияПод ножа

Кючукпарижани излизат на протест в неделя

Гражданското недоволство е против презастрояването в района

Пловдивчани от квартал  „Кючук Париж“  се обединиха за протестни действия в защита на зелена площ в междублоково пространство около т. н. „Юбилеен блок“ (ул. „Македония“ и бул. „Никола Вапцаров“).

ЗА назряващото гражданско недоволство Под тепето ви разказа преди дни.

Кючука възстава като Кръшияка срещу строеж в зелено пространство

Хората призовават кметовете на района и на града да дойдат при тях на мястото на планирания строеж в неделя  – 24 ноември, от 11 часа.

В съобщение до медиите се казва, че протестът се организира от засегнатите граждани и домоуправители, които са направили и събитие във facebook .

Те твърдят, че това не е първи опит за застрояване през годините. „Опитваме се да спасим последната зелена площ в района. През 2007 г. има приет ОУП /Общ устройствен план/, в който теренът е отреден за спорт и атракции, а сега смятат да построят 18 м. сграда със 148 апартамента и 48 парко места. Над 300 човека и над 300 автомобила в едно тясно и зелено междублоково пространство“, коментират от инициативния комитет.

Мястото зад Юбилейния блок в Кючука е предназначено за жилищно застрояване

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Сега е моментът да дойдат дори и хора, които не живеят буквално в този квадрант, нека всички в квартала/града присъстват, за да заявим пряко и категорично , че това безумие не може да продължава така! Бъдете хора с гражданско самосъзнание и европейско мислене. Качеството на живот зависи и от това! Тези наглеци дерибействат само заради непукизма и апатията на обществото, да им покажем че заедно сме по- силни и те зависят от нас, а не обратното!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина