АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Котка и Мишка отваря клуб по Сьоелбак навръх 4-тия си рожден ден днес

Нидерландската игра навлиза в Капана

Първият клуб по Сьоелбак ще бъде открит довечера в бар Котка и Мишка, навръх 4-тия рожден ден на заведението. Нидерландската игра вече има своите фенове в Пловдив, но все още е твърде непопулярна под тепетата. С навлизането й в Капана обаче се очаква Сьоелбак да стане едно от новите любими алтернативни забавления за посетителите на квартала на творческите индустрии. Клубът ще е отворен от понеделник до четвъртък, само вечер, след 19 часа.

Сьоелбак, позната още като Dutch Shuffleboard, се играе в Холандия, Белгия и Германия. В Ниските земи всяка година се организират огромни турнири, които привличат много публика. Турнири ще има и в Котка и Мишка.

Как се играе Сьоелбак?

Една игра на Сьоелбак се състои от двама ли повече играчи, които правят последователни ходове,  като играчът с най-висок резултат печели. Един ход се състои от три хвърляния, с които играчът има възможност да вкара всички налични пулчета в номерираните отделения. В първото хвърляне се използват всички 30 пулчета, във второто – всички пулчета, които не са били вкарани в отделениятя на първо хвърляне и съответно при трето хвърляне – всички останали пулчета. В края на всяко хвърляне пулчетата, вкарани в отделенията се стакват едно върху друго, за да не окажат влияние на следващото хвърляне.

Броене

В края на всеки ход, състоящ се от три хвърляния, вкараните в отделения пулчета се преброяват по следния начин:

Всеки пълен ред се изчислява като 20 точки (по едно пулче във всяко отделение.) Всяко следващо пулче прибавя към точките номера на отделението, в което е попаднало.

Пример:

9 пулчета в отделение 2, 5 пулчета в отделение 3, 7 пулчета в отделение 4, 5 пулчета в отделение 1.

5 пълни реда от по 4 пулчета са 5*20= 100 точки.

4 допълнителни пулчета в отделение 2 са 2*4=8 точки.

2 допълнителни пулчета в отделение 4 са 2*4=8точки.

Общо: 100+8+8=116 точки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина