АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Концесионните такси на стадионите в Пловдив паднаха драстично

Футболните клубове в Пловдив ще плащат по 100 лева годишно на общинската хазна

Местният парламент гласува промяната на предпоследната сесия от мандата си по заръка на Бойко Борисов

Иво Дернев

36 от 51 старейшини на Пловдив се събра на предпоследната сесия на местния парламент и приеха предложение за промяна на концесионните договори за стадионите на футболните клубове под тепетата, с което концесионните такси паднаха драстично надолу. Предложението бе гласувано с 33 гласа „за“, 0 против и трима въздържали се.

Така футболните клубове в Пловдив ще плащат по 100 лева годишно на общинската хазна, вместо досегашните размери от действащите концесионни договори. Става дума за концесиите на стадион „Христо Ботев“, базата на ПФК Ботев в квартал Коматево. По предложение на адв. Георги Колев това важи и за фирма „Леонел 10“ на Гено Добревски, която стопанисва футболните игрища на Гребната база. Промяната ще е и за бъдещите договори, касаещи концесиите на стадион „Локомотив“, стадион „Тодор Диев“ и  новата база за детско-юношеската школа на Локомотив в ЖК „Тракия“, за която има отреден терен в района.

По време на дебата социалистът Николай Радев обяви, че  този жест към спортните клубове трябва да бъде отговорен подобаващо от тяхна страна. „Когато концесионерите изпълнят  инвестициите, те да отворят базите за всички ученически извънкласни спортни дейности,“ предложи той.

Зам.-председателят на Об С – Пловдив Пепа Деведжиева се обърна и към фенклубовете и агитките на футболните отбори в града, с призив и те да се отплатят за жеста към пловдивчанини. „С отпадането на големите концесионни такси, нека и агитките да направят жест, като зачистят всички графити в града, свързани със футболни страсти,“ призова тя.

С днешното си решение общинските съветници изпълниха заръката на премиера Бойко Борисов, която той даде в началото на месеца септември при рестарта на строителните дейности на стадион „Христо Ботев”.

100 лева да са концесиите за стадионите в Пловдив гласува местният парламент

И от Локомотив могат да кандидатстват към Фонда на фондовете за финансиране на нов стадион, но е нужна концесия

Удължиха концесията на стадион Ботев след спортно-политически дебат в местния парламент

4 хиляди седящи места предвижда концесията на стадион Спартак

Между 15 и 35 години ще е концесията за стадион Локомотив

Цветан Василев поиска терена под стадион Ботев

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина