АктуалноБългарияГласовеГрадътИзбориМненияНовиниПод лупа

Кметът отрече за напрежение между него и райкметовете за пари

Здравко Димитров: Бюджетът е константа, който иска средства, да каже откъде да се вземат

Няма напрежение.Ние сме от една партия! Как може да има напрежение?! – това заяви в отговор на журналистически въпрос кметът Здравко Димитров „дали съществува напрежение между него и кметовете на шестте района в града, по отношение на парите“.

„Не, няма, никога не е имало, няма и да има! Коя медия иска да има напрежение? Как си мислите, че може да има напрежение?! Те ще искат нещо, аз няма да им дам. Ние дума накриво не сме си казали, вие – напрежението продължава ли? Няма за какво. Пловдив е един, Пловдив е на всички. Не е нито на районните кметове, нито мой. Пловдив е на гражданите. Всички искаме най-доброто за Пловдив. Както и вие, журналистите, предполагам“, заключи Здравко Димитров.

Коментарът бе направен по време на откирването на втория учебне срок в обновената по ОПРР сграда на СУ „Любен Каравелов“.

СУ „Любен Каравелов“ започна втория срок в напълно обновена сграда

По повод утрешната сесия на Общински съвет – Пловдив, на която ще се гледа Бюджет 2020 на града, кметът Димитров заяви:

„Дано утре всички да са в настроение пак след сесията. Ще бъде хубав слънчев ден. Нормални неща очаквам – някои да искат, други да не дават.

Бюджета е една величина, константна, която не може да се наруши. Аз казах и на колегите. Съгласен съм, всеки има поети ангажименти, когато предизборно е говорил някъде, когато е бил сред хората, но когато искаш нещо трябва да знаеш от къде да го вземеш. Така че утре ще ги помоля в началото на сесията, да бъдат така добри, като кажат „искам пари“, да посочат от кой параграф да се вземат.

Например за Кукления театър. Аз съм съгласен, не 120 хиляди, 240 бих дал, но трябва да видим от къде ще ги вземе тези пари.“

Още по темата може да видите в:

343 милиона лева е бюджетът на града за 2020г.

Съветниците от ГЕРБ предлагат финансиране за Операта и двата театъра в Пловдив от Бюджет 2020

Демократична България за Бюджет 2020: Застой и управление без реформи

Слави Георгиев за Бюджет 2020: Осезаема липса на реформи и застой

Почти без граждани на обсъждането на Бюджет 2020

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Напрежение – няма , пари – още повече ! Само гьонсуратлъка се утрои , а просташката некомпетентност се удесетори. Няма лошо, балъците плащат данъци, ние лапаме.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина