АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градМненияНовини

Кметът за терена с археологията на понеделник пазара: Много неща могат да се случат тук и трябва да се случат

Това един гордиев възел, който трябва да се развърже. Няма как да го вземе общината, заяви Здравко Димитров

В днешния ден с основна тема  „културно-историческо наследство” заради визитата на американския посланик Херо Мустафа, във фокуса отново попадна безценната археология върху парцела на Димитър Георгиев. Той е пряко свързан с другите ключови обекти в близост- сграда Ейрене и Епископската базилика. Именно на излизане от археологическия подлез, посланик Мустафа видя разкопките зад загражденията и се удивила, по думите на кмета Здравко Димитров, който бе до нея. Той разяснил на дипломатът ситуацията с терена, а после се спря на темата и пред медиите.

„ Сега взимаме решения какво да има- хем да се вижда, хем да се построи нещо. Много неща могат да се случат тук и трябва да се случат. Но трябва да е нещо оптимално- хем да се виждат разкопките, хем инвеститорът да има възможност и той да си построи нещо. Толкова дълго е чакал- 17 години. А няма как да го вземе общината. Ако си го върнем обратно какво ще построим”, заяви градоначалникът.

„ Това един гордиев възел, който трябва да се развърже. Г-н Георгиев всички го познавате. Диалогичен човек е, мъдър човек, бих казал, мисля, че ще направи най-доброто и за града, и за него като бизнесмен”, смята Здравко Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

7 коментари

  1. Ако пролетарският поет и отявлен демократ впоследствие Гърневски не беше заложил терена заедно с музея за заем, който не може да върне, сега Зико нямаше да го извърта и да се оправдава.

  2. нищо няма да свършиш пинокио. забелязала съм , че един кмет ,като вземе много да плямпа нищо не върши.досега града го управлява оная изборна измамница твоята съиминичка , но и на нея акълчето и не стига да свърши нещо добро.то само с дигане на краката не става

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина