АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Кметът за глобата от 3000 лв. за бира в парка: Трябва да е техническа грешка

Ще внесем решението за поправка, коментира Иван Тотев

Здравко Димитров заяви, че областната управа ще реагира, ако грешката не бъде изчистена

Иво Дернев

Потърсихме кмета Иван Тотев относно явно допуснатата грешка при предложението за промяна на Наредбата за обществен ред и сигурност, внесено от него в местния парламент и прието с пълно мнозинство от старейшините във вторник. С изменението, което бе мотивирано с наложителната синхронизация със Закона за шума на Валери Симеонов, глобата за пиене на бира в парка набъбна до космическите 3000 лева.

„ Това е абсолютно нелогично. Трябва да е допусната техническа грешка, останала незабелязана и в самия Общински съвет. Ще го внесем отново за поправка”, коментира пред Под тепето кметът.

На серията ни публикации реагира и направилият отчет като областен управител и кандидат за кмет на ГЕРБ Здравко Димитров. Той е категоричен, че по същество решението в този му вид е абсурдно за един съвременен жив град, какъвто е Пловдив. Той е силно изненадан от тавана на глобата от 3 хиляди лева, колкото е тавана на санкцията за дребно хулиганство. „Искаме да разгоним хората от парковете, площадите и градските пространства с това ли? Не разбирам. Ако техническата грешка не бъде поправена, то областната администрация ще си свърши работата така, както винаги е съблюдавала законността на решенията на ОбС”, коментира Здравко Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина