АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Кметът: Вече съм възложил прекратяването на договора за зоологическата градина

Върви пълен финансов и строителен одит на обекта

„ Вече съм възложил прекратяването на договора за зоологическата градина”, съобщи днес кметът Здравко Димитров. С негова заповед е сформирана комисия, която е в непрекъснат контакт с надзора и проектантите.

„ До месец ще има становище, което ще предложим на кмета. Задачата на комисията е да направим пълен финансов и строителен одит на обекта, тъй като вече четири години зоопаркът е изложен на природните условия и доста от съоръженията са амортизирани. Това е и работата на комисията- да прецени за кои съоръжения е нужна рехабилитация, реконструкция или пък подмяна на детайли. Фактологията ще бъде изложена на кмета и ще се вземе решение оттук нататък как ще се продължи”, обясни зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Фирмата изпълнител „Запрянови” настоява за неизплатени 400 хиляди лева. Здравко Димитров подчерта, че ако строителят докаже, че сумата се дължи от общината, тя ще бъде разплатена.

„Щом е изпълнил нещо, трябва да си получи парите. Иначе влизаме в съдебни спорове, ненужни нерви и хабене на енергия”, подчерта кметът.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. ТАКОВА НЕКАДЪРИЕ Е ЗА ГИНЕС. ВИДЯ СЕ, ЧЕ ХОРАТА НОВИ БОЛНИЦИ ЗА 5000 ДУШИ СТРОЯТ ЗА 14 ДНИ!!!!!! ние ЕДНА ЗООГИЧЕСКА ГРАДИНА СТРОЙМ 9 ГОДИНИ.ГЕРБАДЖИЙСКА РАБОТА. ИНАЧЕ НА КРАДЕНЕТА НЯМА КОЙ ДА ГИ БИЕ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина