АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниФоторепортаж

Километри зелени гирлянди опасват Капана (СНИМКИ)

Светнаха елхите в още два района на града

Соня Попова

Сръчните помощници на капанския Дядо Коледа започнаха подготовката за празниците в Квартала на творческите индустрии рано тази сутрин. С погледи, вперени в заслепяващото слънце и изтръпнали носове от свежи декемврийски студ, те напредват по главната улица на Капана.

„Фолийни“ са да, също като елхата във фонтана пред общината, радват се на новата дума, влязла в празничния речник майсторите.

На всеки метър виси я топка, я джуфка, тук-там чувалче или еленче увисват закачливо над главите на минувачите.

Понеже хората обичат статистиката не е лошо да споменете, че на такава широка улица като тази, един ред е приблизително 6 метра, подхвърлят сръчковците докато ги снимаме.

За настаняването на коледния дух в квартала се налага дружествен труд. Масите на капанчетата временно се изместват в средата на павираните улици, после се връщат обратно.

В последния ден на ноември коледната украса на площада и Главната улица светнаха с тържествен концерт. В началото на тази седмица елхата в Тракия грейна, а със запалването на празничните ѝ светлини откриха новия парк в района.

Коледно дърво свети от вчера и на кръговото до Панаира. Елхата на кършияклии е пред барелефа на Гагарин. „Запалиха“ я с музикална програма децата от  ДГ „Марица“ в район Северен, имаше и заря.

Общината сложи и няколко коледни дръвчета на  емблематичните стълби на Каменица до надписа Together и призова пловдивчани сами да ги накитят. Вече има готови.

Става по-хубаво, коментират оптимистите.

Пак е скапано, но с гирлянди, контрират песимистите.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина