АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Кафето като култура на насладата в Пловдив

Открийте нови местенца под тепета, където да му се наслаждавате

Екипът на онлайн гида Lost in Plovdiv има ново предложение за най-харесваната напитка, която събира приятелите заедно

Е, Enjoy The Coffee вече година е сборен пункт за всички работещи и често забързани минувачи по „Хр Г. Данов“, но сега му е времето да ви разкрием малко повече за концепцията на собствениците и да отличим онова специално нещо, заради което си струва да се върнем за по още една чаша кафе.

Идеята за отварянето на точно такъв тип малък кофи шоп идва от Италия, където  предлагат качествено кафе и те посрещат и изпращат с огромна усмивка. Кафе културата там е издигнала напитката в култ и неслучайно жителите ѝ използват всеки възможен миг, за да се насладят на богатия аромат и мекия вкус на любимото кофеиново питие.

Хубавото е, че подобен тип места ни карат и нас да оценяме добрия бленд и да търсим наслада и качество когато пием кафе.Днес в Enjoy The Coffee може да се насладите на продуктите на австрийския бранд Amann Kaffee. В австрийската столицата пиенето на кафе още от 1683 година е станало част от културата на жителите на столицата, а през 2011 г. виенската кафе култура е призната и от ЮНЕСКО за нематериално културно наследство. Пекарната на Amann Kaffee е разположена в сърцето на прекрасния район Bregenzerwald  в Алпите. Семейната компания е специализирана в предлагането на изящни блендове и  гарантира уникално качество на сорта „арабика” във всеки състав. Разнообразието, което предлага, е огромно и гарантира, че всеки ще намери своя личен еликсир сред смесите, които варират от от деликатна мекота до ароматна сила.

Такава е и концпецията на Enjoy The Coffee – място, в което да си доставите удоволствие с всяка глътка ароматно кафе. Може да избирате между традиционното еспресо и най – различни кафе – специалитети като макиато, flatwhite, кортадо, арт лате и  арт капучино. Те са приготвени винаги с усмивка от собственика, който е минал обучение за тънкостите на всяка напитка при приятел бариста в австрийската столица. Налице са винаги и сезонни предложения, които добавят към познатия вкус традиционен аромат  и по – богато усещане. Всяка напитка може да бъде приготвена и със соево мляко за всички, които избягват млечните продукти в диетата си.

За компания на кафето сутрин на място се пекат пухкави и пресни френски кроасани и хрупкави бисквитки, които са идеален вариант за хапване набързо, когато отивате на работа, или имате да свършите някоя задача навън. Бавно пресован фреш от профисионалната машина на Kuvings ще ви достави нужните витамини от избрания микс от пресни плодове и зеленчуци, като за зимния сезон особено предпочитани са вариантите с джинджифил.

Всичко за очарованието на това място може да видите в Lost in Plovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина