АктуалноМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Картина на войната по пътищата

Три трупа и трима тежко ранени след като пиян и неправоспособен шофьор блъска друг водач без книжка

Виновникът за касапницата бе наказан от Апелативен съд- Пловдив на 7,4 години лишаване от свобода

Съдебно решение за един от многото ужасяващи пътни инциденти в страната нарисува твърде мрачната картина на войната по пътищата ни. Тази сутрин, от съдебната палата в Пловдив съобщиха, че Апелативният съд е увеличил наказанието за мъж с инициали А.К., признат за виновен за причиняване на катастрофа край град Мъглиж с трима загинали и трима тежко ранени от Старозагорския окръжен съд. Магистратите в Стара Загора осъдиха джигита на 6 години затвор, а в Пловдив наказанието му бе значително увеличено на 7 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Със съдебното решение обаче идва и историята около онази касапница, за която вече рядко си спомняме. Ето я и нея: „На 2 юни 2016 г. А.К. си купил кола „Опел Вектра“ за 600 лева. По този повод вечерта се почерпил с приятел, след което се отправили към град Мъглиж. Въпреки, че А.К. не е правоспособен водач и няма свидетелство за правоуправление, управлявал автомобила с превишена скорост от 130 км/ч при максимално допустима 90 км/ч. Освен това шофирал след употреба на голямо количество алкохол. Кръвната му проба показала концентрация от 1.68 промила. Преди града подсъдимият минавал покрай бензиностанция. От там излязъл „Фолксваген Голф“, управляван също от неправоспособен водач и между двата автомобила последвал удар”.

Окръжен съд – Стара Загора е разгледал делото със съкратено съдебно следствие като подсъдимият е признал вината си и фактите от обвинителния акт. Според Пловдивския апелативен съд обаче наказанието на първата инстанция не отговаря на изключително високата степен на обществена опасност на престъплението и на високата степен на обществена опасност на самия извършител. Същият е осъждан и  продължава да управлява автомобил без свидетелство за правоуправление. Поради това наказанието е увеличено от 6 на 7 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Освен това А.К. е осъден да изтърпи и предишна условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода, тъй като е направил катастрофата в изпитателния срок по друга присъда.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина