АктуалноГласовеГрадътМненияРазследване

Каракачанов: Няма как да има частно карго летище във военна база

Министърът на отбраната коментира в Пловдив преместването на Музея на авиацията

Соня Попова

Лично аз смятам, че е по-добре Музея на авиацията да бъде изваден от авиобазата, защото там не е удобно за посещения. Това заяви по време на посещението си в Пловдив тази неделя министърът на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му, това е стара идея и тя не е стартирана дълго време поради липса на финансови средства.

„Ако искаме да направим голям авиационен музей е по-добре да бъде някъде, където гражданите не само на Пловдив, а и тези които минават от тука целево, да могат по-лесно да го пестят,“ коментира вицепремиерът.

Министърът на отбраната е категоричен, че не става дума за частни инвеститорски интереси към гражданското летище на Пловдив.

„Определено обаче едно нещо не е вярно, това е твърдението, че се мести музея, за да се направи някакво карго летище частно. Това няма как да се случи поради една причина – там е военна авиобаза и няма как да се реализират частни инициативи.“  

И от тази гледна точка е по-добре музеят да е извън авиобазата, отколкото да бъде вътре, допълни той.

Противоречивите мнения по темата, изразени пред Под тепето отстрана на висши служители на ВВС и МО, Каракачанов определи като традиционна българска действителност.

„За съжаление, българското общество има всякакви мнения по всякакви въпроси. Ние рядко сме били единни, дори по времето на Левски, Ботев, Тодор Александров и така нататък.“

Красимир Каракачанов обяви, че идеята за дислокацията на музея имала много поддръжници, като изброи финансовия министър и главния прокурор.

Ресорният министър увери, че финансовия му колега е предоставил необходимите средства и те са били гласувани, а отбранителното ведомство е предоставило собствен терен.

Ако тази идея се реализира мисля, че ще бъде добре, заключи Красимир Каракачанов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина